Det er tirsdag, hvilket betyder, at det er tid til et tip.. Efter at have været en lille smule tips-uoplagt henover sommerferien, satte jeg i sidste uge (tips)tirsdagene i gang igen med et vaske ægte to do-tip. Og et vitaminboost, som jeg i ugens løb stødte på, satte ekstra fut under min genfundne tipsgejst. For da jeg hørte om et let og enkelt vitaminboost til stueplanerne, og tænkte jeg med det samme, at det ville være perfekt til et tirsdagtip herinde hos mig. Og efter at fået lov til at bringe det af Maria, vil jeg nu dele det med jer..
Tirsdagens tip går på: Enkelt hjemmelavet gødning til planterne.
How to: 2 bananskræller lægges i et syltetøjsglas. Fyld op med vand og skru låget på.
Og lad glasset stå mørkt i 5-7 dage. Herefter kan planterne vandes med bananvandet.
Lad der være min. 2 måneder mellem hver gødning.
Eftersigende er det vigtigt at de står helt mørkt – uden solstråler. En skuffe eller et lukket skab er oplagt, tænker jeg. Tippet har jeg fået af den meget søde butiksejer, Maria, som har startet en besøgsværdig butik lige rundt om hjørnet fra mig – Green Living. Tippet om det gødende bananvand har hun fået overleveret i Sydkorea, og det skulle være særdeles effektivt. Jeg har (desværre) kun liiige haft mulighed for at hælde vandet ned til mine planter, men jeg synes, at tippet lød så godt, at jeg ikke kunne vente med at fortælle jer om det. For hvis ikke planterne har brug for en sådan indsprøjtning nu – når mørket for alvor sænker sig over os – så ved jeg ikke, hvornår?
Tippet er som sagt lige i min tip-ånd. Jeg definerer nemlig tirsdagens tip som noget, som er enten praktisk, æstetisk, økonomisk eller ressourcemæssigt smart. Og eftersom dette tip både bruger vores affald (#zerowasteftw) – og dermed er både ressourcemæssigt og økonomisk besparende, er det også praktisk (og æstetisk) smart for de fine planter, som vi pryder vores hjem med.
//
Sarah
[…] efter at høste stiklinger hvorend jeg går. Og mon ikke også det snart er tid til en lille banancocktail til nogle af mine planter? Begge tips har jeg i øvrigt også fået kærligt overleveret fra […]