Imens jeg har siddet krumbøjet over årets påskepynt, tænkte jeg, at jeg ville lave en tour-de-påskepynt-gennem-tiden. Fordelen ved at have dokumenteret små og store projekter gennem nogle år herinde er, at jeg har et lille katalog at trække på. Jeg kan huske, at jeg – da jeg havde holdt dette lille sted i live i et år – tænkte, at jeg så havde muligheden for at lave flashbacks og “for et år siden..”-indlæg. Den del har jeg ikke været vildt god til at gøre gennem tiden, men op til jul havde jeg det ret sjovt med at hive gammelt julepynt frem af gemmerne. Også herinde. Og ligesom med jule pynt, er dét jo også hele meningen; at det hjemmelavede påskepynt skal kunne hives frem år efter år. Og det er netop hvad nedenstående påskepynt har gjort hjemme hos mig.
Mit hjemmelavede PÅSKEPYNT gennem tiden..
Garnbetrukket æg
Dettte æg er nok dén ting jeg altid glæder mig mest til at hive ned fra loftet. Mit garnbetrukkede påskeæg, som jeg ikke bare synes har en helt særlig form og ro over sig, men som også kan rumme oceaner af påskeæg. Ægte er to år denne påske, men jeg holder lige så meget af det, som da den sidste limklat blev sat. Og så holder det både farve og form og garn på sig lige så fint. Skulle noget ske det, ville jeg ikke tøve med at lave et nyt. Guiden til ægget ligger her. Dette æg er for mig blevet symbolet på, at nu er det påsketid. Og det er selvfølgelig også derfor jeg nævner det først.
Flyvende harer
Sidste år var mulighederne omkring påske endnu mere begrænsede end i år; den første lock down var for fuld udblæsning. OG dét afspejlede sig i den grad også i, hvad jeg havde mulighed for at få fingrene i til mit påskepynt. Men netop dén del synes jeg kunne noget virkelig udfordrende. Nogle gange er begrænsninger nemlig gode for udfoldelsen og idéerne. For hvad gør man, hvis man på ingen måde har mulighed for at gå ned og købe karton eller fjer eller noget helt tredje? Jeg lavede disse små påskeharer.
Store gækkebrevsophæng
Det var også sidste år, at det slog mig, hvor anvendeligt bagepapir kan være. Siden da har jeg både lavet julestjerner og påskepalmer af netop bagepapiret. Men sidste år var altså dér bagepapirsproduktionen startede; med store gækkebreve til ophæng over vores spisebord.
Efter påske rykkede gækkebrevene ind i loftet på børnenes værelse, men da jeg i efteråret byggede en halvhøj seng derind til må jeg indrømme at gækkebrevene faldt ned og røg ud.
Men. Havde de overlevet, var de kommet op igen. Og får jeg pludselig 30mins ro uden planer, kunne disse igen meget vel stå på ønskelisten over hyggeprojekter.
Glimmeræg (x 2)
Ingen påske uden glimmer. Sådan er det i al fald blevet hjemme hos os efterhånden. Noget af det aller første påskepynt (hvis ikke dét første?) jeg delte herinde er disse glimmerpåskæg. Og ud over, at jeg stadig synes at det er fine med deres dyppede-glimmerlook, så er jeg umådeligstolt over, at de stadig overlever! (Rystede æg er skrøbelige!) Dé skal hænges op på en gren som det første herhjemme.
Sidste år tryllede vi endnu flere glimmeræg frem, og da fik den ikke for lidt med glimmeret. Jeg var trods alt sammen med en treårig om det. Og selvom jeg normalt er til det ret simple look, så er mit absolutte yndlingsæg dét æg, hvor glimmeret i bogstaveligste forstand er kastet ud over det! <3
Fjer af garn
Som fjeren i pølseenden vil jeg slutte, hvor jeg startede dette lange indlæg; ved påskepynt lavet af (macramé)garn. Fjeren her er noget af det sværeste og hyggeligste påskepynt jeg har lavet. Egentlig er den nok ikke så svær, men jeg kan huske, at jeg kæmpede med at være tilfreds med fjerformen på min afklipning. I lang tid. Men når nu de skal holde i lang tid, er det okay at have brugt lige lovlig lang tid på dem; for jeg gjorde mig jo umage?
NU vil jeg gå ind og gøre mig umage for at nyde min morgenkaffe i en solstråle.
Rigtig glædelig søndag til jer!
Kærligst Sarah
Skriv et svar