Ønsker til hjemmet

Velkommen til vinterferien! Hvis altså I har sådan én!? Herhjemme er den noget anderledes end forventet fordi vi liiiige har en lille omgang selvisolation at fyre af. Og det skal nok gå, men ej, hvor denne vinter dog på så mange måder får mig til at (dag)drømme om indretning! Jeg har så meget, jeg gerne vil lave herhjemme, nu hvor jeg går sådan rundt i cirkler på vores få m2. Og så kan jeg altså også lige så stille mærke, at forårets snarlige kommen giver mig et skud indretningsiver. Både fordi jeg drømmer om sommerhus, have og luftforandringer. Men faktisk også lidt fordi, jeg så småt noterer mig, hvad jeg ønsker mig, skulle vi en dag flytte lidt tættere på jorden..

Som udgangspunkt er jeg ikke så stor fan af, at man skal købe bare for at købe. Snare tværtimod. (Jeg ved godt, at de fleste “ønsker sig bare for at ønske sig”, men jeg tænker, I forstår. Jeg vil ikke bare ønske mig noget, fordi jeg tænker, at vi en eller anden dag skal flytte til noget andet.. ) Den genbesøgende læser vil vide, at jeg virkelig godt kan lide at omgive mig med relativt få ting, som jeg har udvalgt nøje. Men netop derfor er jeg altså også begyndt at notere mig nogle ønsker. Både fordi jeg tænker, at en fremtidig bolig vil byde på nye udfordringer (vores lampesituation har fx aldrig været helt optimal her), men også fordi jeg gennem årene har noteret mig ting, som ikke passer ind her – primært pga. vores enkle rumfordeling – som jeg én eller anden dag simpelthen så gerne ville have følgeskab af i et (måske lidt større) hjem. Så dét er altså, hvad jeg har samlet idag. (Ud over en umådelig lang indledning til noget så simpelt som.. )

En ønskeliste til vores (kommende) hjem:

 1. Først og fremmest drømmer jeg om nogle lange, florlette gardiner.

  Disse fra Jotex er fine enkle, men jeg er også ret så forelskede i de kreationer, som Freja Løwe laver. Et mix af de to kunne måske godt være noget, jeg selv ville kaste mig ud i en dag.

 2. Kunst på væggene har jeg drømt om i mange år.

  Jeg har altid været stor fan af Kristina Kroghs smukke værker, og skulle jeg drømme vildt (også rent økonomisk) ville noget af hendes skulpturelle og tredimensionelle kunst stå højt på min liste.

 3. Spejle er en anden ting, som jeg både mangler nu og i fremtiden.

  Jagten på fine spejle (i følge mig må der gerne være ét i hvert rum) er ongoing for mig. Og netop dette farverige spejl fra eden outcast har stået på min ønskeseddel i lang tid.

 4. Og apropos gamle ønsker og flere farver, så er loungestolen her fra &tradition den ultimative lounge stol i mine øjne.

  Indtil nu synes jeg dog ikke at vores m2 herhjemme har kunne bære stolen. Men. En dag med mere plads, vil jeg ønske mig den. Hvis altså ikke jeg med lidt mere øvelse i møbelsnedkeri først finder på at stykke en lænestol inspireret heraf sammen?
  Selvfølgelig med farverigt velour!

 5. I vores lille bitte køkken har vi ikke meget plads til større genstande som skære- og anretningsbrætter.

  Så på det seneste er jeg begyndt at drømme hede drømme om at ønske mig et kunstværk ala dette fra Sannie Nielsen. Hendes vanvittige arbejde kan ses hos hendes fine træbaby kaldet odeprojects. Wauw, siger jeg bare.

 6. Og sidst – men slet ikke mindst – har jeg i lange tider drømt om, at den altid elegante frugtlygte af en le klint-klassiker skulle hænge et sted i mit hjem.

  Lamper er faktisk én af de fineste investeringer i et hjem i mine øjne. Både fordi de ikke slides på samme måde som andet interiør. Men også fordi smukke lamper er én af de ting, som skaber så meget rumfornemmelse og stemning.

Og efter netop at have skrevet alt dette ned, slår det mig, at der er endnu en fordel ved at nedfælde ønsker over tid. Det er en proces, som sætter noget i gang. For mig i al fald. Da jeg var 16-17 år begyndte jeg at ønske mig flyt-hjemme-fra-ting. Det gjorde både, at jeg løbende sparede op og gav mig tid til at beslutte. Men (måske aller vigtigst) modnede det mig. Jeg var i proces, flyttede mig lige så stille indtil jeg en dag var helt klar til at flytte. Mit håb er på samme måde, at min tingfinder-proces vil hjælpe mig til at blive klar til en dag at skifte vores elskede lejlighed ud med en bopæl, som er tættere på jorden <3

(Visited 21 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *