Der skal åbenbart en del gentagelser til før, jeg lærer dét der med madplan. To børn og adskillige år med mislykkede forsøg har ikke gjort mig bedre. Men starten af 2022 tvang mig ind i en form for madplanlægning, da vi lige nåede at skyde året ind med én af de ekstra lange isolationsperioder. Og timingen kunne faktisk ikke have været bedre eftersom mit nytårsforsæt var, at jeg gerne ville blive bedre til de dér madplaner. Og netop dét fik mig til at tænkte på, at det da måske var værd at gentage tippet om den hjemmelavede madplan. Om ikke andet for min egen skyld 😉 For findes der noget mere motiverende end at skrive en madplan op med store bogstaver, og derefter tale højt om det? Ha.
Uanset hvad kommer den her (igen, igen) – min hjemmelavede madplan.
DIY: Madplan i ramme
- Download madplanen ud (den danske version er her, den engelske her). Print den ud i en størrelse, som passer til din ramme. Eller lav din egen version – valget er dit.
- Sæt den i en glasramme.
- Skriv din madplan på glasset med en whiteboard tusch eller en anden tusch, som kan skrive på glas.
- Udfyld madplanen uge efter uge, visk ud efter endt uge og brug den igen og ugen..
Min madplan i denne uge består i øvrigt af risotto fra Valdemarsro, tomatsuppe ala Christina Dueholm, Panang herfra samt lidt hjemmelavet pizza – igen inspireret af Valdemarsro. Og således har jeg forsøgt at køre max blus på både indhold og form i håbet om, at det lykkes mig denne gang 🙂 For når det lykkes mig/os at lave, handle til og komme i mål med en madplan, ja, så er jeg faktisk ikke til at skyde igennem. Hvad mon motiverer dig til at overholde en madplan? Indholdet, formen eller noget helt tredje?
Rigtig glædelig tirsdag fra mig.
// Sarah
Skriv et svar