Det er tirsdag, og dermed.tid til et vaske ægte tip.
Faktisk.har jeg i en kort bemærkning nævnt netop dette tip på min story en gang, og med den respons jeg fik, tænkte jeg, at det var værd at gentage her. Jeg mener bare: et godt tip skal da ikke gå til “spilde” og forsvinde som en story, vel?
Og denne dags tip handler netop om, ikke at lade ost gå til spilde..
Jeg er noget af et osteøre, og er af den overbevisning at parmesan kan spice de fleste retter op. Det er dog svært at få en stor klump frisk parmesan til at holde. (Okay, det er ikke altid rigtigt, men hvis ikke der er nok osteelskere omkring bordet, så er det sandt.) Lange samtaler omkring bordet og osten samt en varierende menu kan dog medvirke til, at holdbarheden ikke helt er som man kunne ønske sig på sådan en fætter.
Derfor lyder tirsdagens tip således: Frys din parmesan ned i mindre portioner (og riv den direkte fra frost).
… På den måde holder osten utrolig lang tid, og du har altid noget på lager!
Fra frost kan du enten tage et mindre stykke op, så den er optøet ved servering, og som passer i størrelse til lige den ret du vil servere. ELLER du kan rive osten direkte fra frost – og de revne strimler kan kommes direkte i/på retten – de tør op i løbet af 0,5 🙂
Rigtig god appetit. Og god tirsdag derude 🙂
Husk, at du er velkommen til at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.
venterpaavin says
Ost er det bedste. Overhovedet.
Min veninde har altid parmasan – hun fryser den bare hel og så river den frossen i ønskede mængde og så tilbage i fryseren. Det fungerer faktisk også ret godt (:
StayStrange says
Det var faktisk lige dét jeg mente med at rive den! Haha. Indskyder lige en sætning om dét, hvis ikke det er helt klart ? Det er nemlig et virkelig godt tip! Parmesan er jo det bedste <3