Tirsdagens tip til knirkende dørhåndtag

I tråd med, at jeg synes det er liiidt svært at holde fokus, sådan som jeg nævnte det i søndags, så har jeg besluttet mig for at forsøge at gøre noget ved dét, som jeg aller helst vil have ændret. Helt konkret handler det om, at jeg virkelig godt kunne bruge noget mere tid, hvor jeg er uforstyrret. Jeg ser derfor frem til på fredag at drage alene tilbage til København. Bare en dag. Men tænk sig, at jeg får flere timer helt på egen hånd!? Derudover giver det mit hovede ret meget luft og ro, når jeg bruger mine hænder. Så i et hvert ledigt sekund siden jeg skrev i søndags, har jeg malet. I første omgang har jeg fået malet dette sofabord færdigt. Dernæst står den udendørs hjørnesofa, som ses i baggrunden i indlægget ovenfor for skud. Og måske også et lille vitrineskab får sneget sig under penslen?

Men tilbage til at det er tirsdag, og at det dermed er tid til et tirsdagstip herinde.

I dag skal det handle om de knirkende døre, som jeg før har nævnt her og her. Som du måske kan fornemme på mængden af indlæg, så er jeg ikke så glad for forstyrrende elementer. (Apropos at holde fokus eller føle sig forstyrret.) Eller sagt på en anden måde. Jeg er helt VILD med at afskaffe mig forstyrrende elementer. Derfor bor jeg blandt andet så enkelt i indretningen. Men. Vi var tilbage til de knirkende døre og dét fokus dér… Hvad jeg dog ikke nævnte dengang med dørene var, at jeg på samme dør havde en overordentlig knirkende håndtag. Og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle få det væk. Men en dag for et par uger siden forsøgte jeg mig frem, og løsningen viste sig at være så enkel og ligetil (og ikke mindst effektiv!), at jeg i dag vil give netop dét tip videre!

Dagens tip lyder:

Kom af med knirkende dørhåndtag, ved at smøre dørens modhage* ind i olie. Jeg brugte blot den madlavningsolie, som jeg alligevel havde stående.

*med modhage mener jeg den trekant, som går ind og ud af døren, når håndtaget trykkes ned. Jeg har simpelthen ikke kunne google mig til navnet, så i mangel på bedre bruger jeg ‘modhage’. 

Efter påsmøringen af olien på modhagen skal håndtaget bevæges op og ned flere gange, så modhagen i siden af døren trækkes ind og ud. Til påføringen brugte jeg en lille sprøjte, men man kan lige så godt bruge en lille ske eller slet og ret et stykke køkkenrulle. På den måde løber olien lige så stille ind i døren og metalmekanikken derinde. I min gamle (og meget knirkende dør) måtte jeg påføre olie af flere omgange, før knirkelydene var helt væk. Men hvilken tilfredsstillelse det var, da al den knirken endelig gik væk! 

Ud over en begejstring over, at den vildt irriterende lyd endelig var af vejen, var jeg altså også svært begejstret for, at ‘indgrebet’ tog så kort tid og krævede så få hjælpemidler. Ja, det rummede alt dét, jeg synes kendetegner et ægte tip.

Kærligst S

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *