Tirsdagens tip til (at undgå skjolder under) potteplanterne

Det er tirsdag, og det er endelig tid til et tip! Tipsene (som i øvrigt lige nu giver mig ekstra meget lyst til chips!?) fra min hånd har nemlig holdt en form for ferie. Men i dag er de tilbage. Omend tippet ikke er direkt fra min hånd. Nej, det har jeg fået med i købet af en plante. Men det er simpelthen et tip lige i min ånd, og jeg har derfor  spurgt om lov til at videre formidle det her. (Det måtte jeg heldigvis godt.)

Den trofaste læser vil vide, at jeg kategoriserer et tip som praktisk, økonomisk, æstetisk eller ressourcemæssigt smart.

Dagens tip skal handle om, hvordan de krukker, vi har stående, kan undgå at lave skjolder. Tippet er relativt billigt, og det må derudover siges at være både praktisk og æstetisk smart. (For hvem gider egentlig have skjolder på sine gulve i sin vindueskarm? Ikke jeg.) Til gengæld gad jeg godt være liiidt bedre til at vurdere, hvor meget vand mine planter reelt har brug for. Dét er jeg nemlig ikke særlig god til.. Hvilket betyder, at jeg ofte vander liiige til (over)kanten af mine planters underskåle. Dét er jo godt i den forstand, at planterne kan stå og trække vand op af underskålen, men… over tid kan en fugtig underskål give skjolder på dét underlag, som den står på.

Og det er netop disse skjolder og forebyggelsen af disse, som tippet i dag skal handle om.

I forrige weekend var jeg i Dragør, hvor jeg slog vejen forbi min favorit blomster- og plantebutik; Hammershave. Det er simpelthen den hyggeligste lille villa-eventyrhave. Og da jeg var der, faldt jeg da også for en plante, som vel nærmest kaldte på mig! Sådan hørte jeg det i al fald. Og da Helene, som er kvinden bag både haven og dages tip, ledte efter den rette underskål, sagde hun følgende;

“Sæt altid filtdutter under planternes underskåle, og for at undgå fugtskjolderne” 🌿

Og dét tip er i dagens anledning blevet til mit tirsdagstip!

Ja, faktisk var jeg så begejstret for tippet, at jeg ved nærmeste lejlighed fik sat filtdutter under alle mine potteplanter. For det er ingen hemmelighed, at jeg holder af planter! Og for et par uger siden gav jeg også et form for tip om, hvordan krukker let og enkelt kan males i nye farver. Og de seneste varme uger brugt dette tip til at sørge for, at mine planter ikke tørster. Ja, jeg holder i sandhed af mine grønne venner, og noget siger mig, at dette ikke er det sidste grønne tip, som jeg kommer til at skrive om herinde..

// Sarah

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *