Tirsdagens tip til at sætte komma

Da jeg gik i (folke)skole blev vi introduceret til 2 (..3 eller4?) forskellige typer af komma. Jeg stoppede ærlig talt med at tælle. Reglerne ændrede sig løbende og op til flere gange. Skelsættende. Og efter anden gang stoppede jeg simpelthen med at høre efter. Hvis ikke de ‘kloge’ kunne finde ud af det, havde jeg ikke tålmodighed til at lytte efter.

Men. Sådan har jeg det ikke længere. Eller. Min tålmodighed kan godt blive testet af inkonsekvente regelsæt og autoriteter, som ikke kan beslutte sig for, hvilke regler de vil anbefale, men jeg er i endnu højere grad træt af til stadighed at være en smule i tvivl om det dér komma. Og ved I hvad? Det er netop dét dagens tip skal handle om; et gratis, smart og ligetil værktøj, som kan hjælpe (dig? og) mig til at træne kommaet. Så kommareglerne én gang for alle kan sætte sig fast. Som de skal.

Tirsdagens tip er nemlig at: Dansk Sprognævn har en hel quiz til rådighed, hvor man kan træne kommaet. Tænk sig! Quizzen er at finde her. Eller faktisk er der to slags – afhængig af, hvilket type komma man ønsker at sætte. Jeg går altid efter ‘det grammatiske’. Simpelthen fordi det er lettest, og fordi alle kloge mennesker, jeg kender, anbefaler det (selvom det er imod den ‘officielle’ anbefaling). Forvirret? Ikke så meget længere for: Punktum, punktum, komma, streg – sådan tegnes Nikolaj 🙂

Du er i øvrigt altid velkommen til også at følge mig på Bloglovin’ eller Instagram , hvis du har lyst til den slags 🙂

(Visited 20 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *