Tirsdagens tip: styr på garnnøglerne

Det er tirsdag, og det betyder, at det er tid til et tip. Dette tip har jeg længe tænkt på at skrive om herinde på bloggen. Da jeg delte det på instagram i vinters var der nemlig overraskende mange, som heller ikke kendte til tippet. Tippet her er altså ikke ét jeg selv har fundet på, men ét som min faster, som har strikket nærmeste hele sit liv. Og måske nogen af jer også kan bruge tippet, som har gjort min strikke proces væsentlig lettere?

Som jeg nævnte i søndags overvejer jeg stadig, om min sommerferie skal byde på et nyt større strikkeprojekt. Jeg har et virkelig godt øje til my favourite things-knitwear, hvilket jeg vist ikke har ladet nogens næse forbi. Alligevel har jeg indtil nu kun strikket en hue af Louises strikkeopskrifter. Og dét er en fejl. I denne omgang overvejer jeg, om jeg skal kaste mig ud i enten sweater no. 5 eller sweater no. 3Halsedissen, som også kan bruges som en vest, tænker jeg på at ønske mig i fødselsdagsgave (mor læser du med? 😉 )

Men når nu vi (okay jeg) taler om strikketøj, er det jo netop dét, som dagens tip skal handle om. Nærmere bestemt om, hvordan strikkegarnet undgår at kludre alt for meget sammen undervejs.. Og nu har jeg vist teaset nok for dagens tip, som kommer her:

Tirsdagens tip lyder:

Start med at strikke fra dén ende af garnet, som er midt i garnnøglen.

På den måde hopper garnnøglen ikke rundt, og nøglerne (særligt hvis du strikker med flere af slagsen) undgår at vikle sig sammen og tage tid og tålmodighed fra strikkeprocessen. I nogle nøgler er det sværere end andre at finde dén ende som er gemt inde i midten af garnnøglen. Men det er virkelig min erfaring, at det ledetiden værd for resten af processen!

Hvis der er noget, som kan teste min tålmodighed ved strikning, så er det, når trådene kludrer sammen og filtres ind. Nogle gang har jeg næsten følt, at jeg bruger mere tid på at vikle garnet ud end at strikke. Og selvom træningen af tålmodigheden er noget af dét jeg (i princippet) sætter ret stor pris på ved at strikke, så kan det også være noget af dét, som får mig til at hive mig selv mest i håret. Og nogle gange sætte et stykke strikketøj i skammekrogen. Men siden jeg fik dette trick af min altid hjælpsomme faster, er det som om hvert eneste strikkeprojekt har virket lidt lettere.

Måske nogen af jer også kan bruge det til noget?
Det er i al fald mit håb.

Rigtig god blæsende tirsdag!

Kærligst S

 

(Visited 30 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *