Tirsdagens tip: Gro grøntsager fra køleskabet

Som jeg nævnte i søndags, har jeg mange og store drømme for vores sommerhussæson i år. Måske særligt fordi vi kommer til at bruge betydeligt meget mere tid heroppe i sommerhuset end, hvis vi havde vores sædvanlige hverdag hjemme på Nørrebro. Men måske også bare fordi jeg netop trænger ti til den ro og energi, som udelivet giver mig? På instagram har man under lockdown’en kunne være vidne til, at mange har begivet sig ud i  surdejsbagning, og kreative sysler i enhver afskygning. Læs eventuelt Miriams fine og sarkastiske beskrivelse af diverse karantæne-trends her. I starten af lockdown’en var mit fokus meget på DIY-påskepynt – det er vist ikke gået nogen læsers næse forbi. Men nu forudser jeg altså, at påskepyntens erstatning bliver at dyrke spiselige (grønt)sager. Og derfor har jeg alligevel et enkelt tip i lommen, vel ret beset er en afart af et gammelt tip om at gro citronkerner.

Dagens tip er, at..

…man kan dyrke og formere de grøntsager, man har i køleskabet!?

Efter jeg udgav citrontræs-tippet i sin tid, kommenterede en veninde, at man let kan plante  tomater fra de tomater, man har købt hjem fra supermarkedet. Og tilmed høste tomater blot 4 måneder efter. Der er lidt forskellige metoder til dyrkningen, men her er en meget enkel guide. Jeg har netop kastet mig ud i tomatforspiringen, og pillet enkelte frø ud af tomaten ( og fjernet slimhinden), og ellers gjort som i linket ovenfor.

Efter at være blevet grebet af planteriet, har google åbenbaret for mig, at langt de fleste grøntsager, som vi alligevel køber med os hjem kan (gen)dyrkes til flere spiselige friske grøntsager!

Tænk!? (Kan man høre, at jeg er lige dele begejstret og forundret over, at jeg ikke anede dette før for et par dage siden?) Se eksempelvis denne og denne illustrative youtube-video. Ja, måske det kun er fantasien der sætter grænser for, hvad man kan gro af grøntsager fra sit køleskab? Meeen der er selvfølgelig også lidt med klima og plads, som kan sætte en begrænsning. Jeg tør ikke sige, hvor mange grøntsager, jeg drømmer om at gro nu, hvor vi er i sommerhuset, og plads ikke længere er en begrænsning..

Gad vide om I også er blevet bidt af en (plante)hobby her midt i coronakrisen?

Kærligst Sarah

Ps. Husk, at I er meget velkommen til at følge med hos mig på instagram også <3

Pp. Jeg har lige brug for at nævne, at jeg VED at jeg kun har overskud til at fokusere på noget så simpelt som grøntsager i denne tid, fordi vi både er forskånet for at være ramt af sygdom, jobtab eller andre hårde slag, som denne tid bringer med sig for mange. Jeg tænker på alle de som er hårdere ramt end mig hver dag. For nogle uger siden skrev jeg lidt om at tale om andet en Corona, men jeg ville lige nævne det igen: Fordi <3

(Visited 65 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *