Tirsdagens tip; gem julens indpakning

Er der nogen derude, som er opvokset med bedstemødre, som har foldet gavepapir sirligt og efterfølgende langsomt rullet gavebånd omkring fingrene, for at lægge det hele samlet til side og gemme til en anden lejlighed?

Jeg tror på, at generationer før os på mange måder kunne noget i forhold til (ressource)sparsommelighed og nøjsommelighed. Ej, hvor jeg dog har ødslet i forhold til. På julen, på indpakning, på tøj, på mad, på.. Jeg er dog begyndt – ét skridt ad gangen – at gøre op med og ændre vaner. Vaner, som jeg ikke er stolt af. Og for mig giver det virkelig god mening, at ét af de første skridt er i forhold til brug-og-smid-ud-kulturen.

I julen er forbruget af gaveindpakning himmelråbende. Og selvom jeg for år tilbage synes at det da var fjollet sådan at gemme på ‘brugte’ indpakningssager, synes jeg nu at det er en guldgrube. Netop gavebåndet er simpelthen så let omsætteligt (!).. Både som gavebånd til andre, senere, gaver, men DIY-potentialet er også meget stort; en bogmærkehank, et julekugleophæng eller måske endda snoning omkring en julekugle? Derudover har jeg i år opdaget, at der faktisk er mange fine stjerner som kan foldes af (selv krøllet!) gavepapir. Se et eksempel på en papirsstjerne, som let kan laves af gavepapir her.

 

Tirsdagens tip lyder med andre ord; gem alt det gavepapir og gavebånd, som du kan (og synes om).

.. for selvom jeg er stor fan af at genbruge mest muligt, så er jeg også af den overbevisning, at det er fjollet at samle til hobe, hvis det ikke er noget, man virkelig synes om <3 Og tænk; måske der ville side en bedstemor og blive glad for at få netop dét gavebånd med hjem, som ikke netop faldt i din smag?

Og med dét håber jeg, at dagen i dag har været god ved jer <3

(Visited 15 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *