Tirsdagens til at læse

Om tirsdagen har jeg tradition for at udgivet et såkaldt tirsdagstip her på bloggen. Et tip karakteriserer jeg som enten praktisk, økonomisk, æstetisk eller ressourcemæssigt smart. Gerne lidt af det hele.

Men regler er til for at blive brudt, er det ikke sådan?
I al fald er jeg af den overbevisning, at det hele er lidt kedeligt, hvis det er sort-hvidt 😉 Og i den ånd vil jeg i dag give et lidt anderledes tip, som hverken er økonomisk eller praktisk orienteret. Men tippet er derimod smart i den forstand, at det udnytter tidsressourcer og da også kan være æstetisk smart, hvis man gradbøjer dén betydning lidt. Haha. Dagens tip er et simpelthen tip til at komme igang med at læse.

Jeg har altid elsket at læse på ferier, men når hverdagen har meldt sig, har jeg igennem de sidste 10 år enten haft travlt med at læse i forbindelse med studie eller haft en baby mellem mine hænder. Groft sagt, altså. For nylig læste jeg i en bog “om at skrive” (som den hedder). Bogen havde jeg på 5. genlån, uden at være nået halvvejs. Det er ikke for sjov, at jeg siger, at jeg ikke har fået læst noget færdigt i lang, lang tid.. Men tilbage til bogen. I den udtalte selveste Stephen King, at hvis man ønsker at skrive, skal man også læse. Og at der altså ikke er nogen undskyldning for ikke at kunne finde tid til at læse. Først blev jeg lidt provokeret over den udmelding. For jeg elsker at skrive, men har virkelig svært ved at finde tid til at læse. Og så tænkte jeg videre over, om jeg mon kunne finde tid til at læse, når nu selveste King var så skråsikker. Umiddelbart var min konklusion: på ingen tidspunkter(!), kunne jeg finde tid. Men så forsøgte jeg at tage bogen med mig rundt. Bare for at prøve det af… Det gik hurtigt op for mig, at jeg eksempelvis har noget uudnyttet tid, når jeg står med en hånd på klapvognen og venter på, at min baby falder i tung søvn. Og så tog det fart derfra; For når jeg så lige sad og ventede på bussen.. eller tog mig sammen til opvasken, ja, så hev jeg bogen frem.

Jeg er nu tre uger inde i ‘projektet’ og på min 4. bog. Noget som bare for 4 uger siden lød helt og aldeles utopisk.

Groft sagt har jeg fundet tiden, hvor jeg måske ellers ville have haft en tendens til at sidde med min telefon og søge rundt. Efter hvad har jeg glemt. Men på den måde har jeg faktisk slået to fluer med ét smæk, for jeg ønskede mig også at bruge mindre tid på min telefon. Og som en afhængig (ryger?) trængte jeg måske bare til en substitut for at kunne komme ud af min mobilafhængighed..

Udover at have fundet tiden til at læse, så føler jeg, at jeg har fået en masse tid ved at bruge mere tid på at læse. Fordi verden og tiden udvider sig, når jeg sidder og sluger bøger. Sådan har jeg det. Og den ‘åbenbaring’ synes jeg ikke, at jeg ville holde for mig selv.

Tippet er med andre ord: Læs hvor- og hvornår end du kan.

Jeg hepper på dig. Og mig. We can do it!

Kærligst Sarah

Du er i øvrigt altid velkommen til også at følge mig på Bloglovin’ og Instagram , hvis du har lyst til den slags 🙂

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Ih, hvor dejligt at læse lige nu, hvor jeg står i præcis samme situation.
  Imens jeg holder sabbatår, vil jeg nyde friheden til kun at skulle læse selvvalgte bøger, og alligevel virker det umuligt at finde tiden, når der både er børnepasning og sprogskole (er au pair i Frankrig). Men når man så begynder at udnytte ventetiden på bussen, metroen, toget osv. samt de små pauser i børnepasningen, når man pludselig igennem mange bøger — og det er dejligt.
  Du beskriver netop hvorfor, selvom jeg ikke selv er lykkedes med det. Jeg tænkte det ville føre mindre tid og derfor føles som mere stressende, men i stedet for virker dagene med læsning næsten længere. Især fordi de frigiver meget tid fra de sociale medier, da jeg har byttet Instagram ud med Mofibo.
  Alligevel kan det være svært at holde fast i vanen, så tak for lidt ekstra motivation!
  De bedste ønsker og smil til dig!
  Laura // LMinside

 • Det er så sjovt, når man sådan rammer ind i noget af det samme på samme tid. På tværs af sted og sociale medier 😉 Jeg håber sådan at det vil lykkes for dig, som du drømmer om. Jeg har i hvertfald ikke set mig tilbage siden. To sidste ting, som jeg siden har tænkt over, at jeg synes virker er; at holde mig igang (at læse hver dag), og at starte med korte bøger. Haha. For på den måde kommer man hurtigt ‘igennem’ de første, og så er motivationen for mig endnu højere til at fortsætte. Jeg håber at Frankrig og dagen er god ved dig. Kærligst Sarah

 • Jo tak! Jeg er helt enig. Det er om at holde fast i den nye vane, og det er en følelse af produktivitet at have gennemført en bog i stedet for at nå hele vejen gennem et feed på de sociale medier. Dog kan det også være en motivation at dele sine læste bøger på netop de sociale medier, som enhver træningsnarkoman gør det i fitnesscentret.
  De bedste ønsker og smil til dig Sarah!
  Laura // LMinside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *