Tip til selvforkælelse (DIY-style)

Det er (en form for) vinterferie herhjemme. 3/4 af hustanden holder fri, og det smitter af på stemningen og energiniveauet. De fleste med små børn ved nok ca. hvilket energiniveau jeg taler om her. Ha. Der er ikke mange stille stunder midt i leg, oprydning, praktiske sager og madlavning. Og derudover har jeg også en del projekter på min tallerken. Af den gode slags(!).. Men helt klart også noget, som tager energi, tanker og nattesøvn. Og derfor slog det mig i går, hvor dårlig jeg faktisk er til det dér selvforkælelse. Selv midt i en (form for) ferie. For 14 dage siden tog jeg mig et fodbad, og det var så rart, at jeg med det samme tænkte:
Hvorfor gør jeg det ikke noget mere? Og nu er 14 dage gået siden.. og uden. Jeg vil gerne være bedre til det. Det der med at give mig tid til små ting, som føles som selvforkælelse. Noget jeg er langt bedre til at prioritere er DIY’s og byggeri. Hvilket OGSÅ er ren zen for mig. Så står prioriteringen mellem den klassiske form for selvforkælelse og DIY’s, så vælger jeg det sidste. Anytime. Men i anledningen af vinter(ferien) og hvad der føles som en ekstra lang februar måned, vil jeg i dag genfinde et par selvforkælelsestips – endda med et DIY-twist.

Mine bud på selvforkælelse i DIY- og vinterstil:

De ekstra dyrebare dråber af håndcremen

First thing first; en god håndcreme er simpelthen en nødvendighed hos mig. Særligt i disse tider. Og netop midt i denne omfattende nedlukning tænker jeg, at et tip til ikke at lade en dråbe gå til spilde af yndlingscremen, vil falde på et tørt sted!? Dette tip udgav jeg faktisk for nærmest præcis tre år siden. Yndlingshåndcremen fra danske Beauté Pacifique er stadig den samme (seriøst – har aldrig i mit liv mødt bedre. Og jeg har prøvet en hel del!) Og tippet? Det bruger jeg stadig hver gang, jeg når til bunds i en hvilken som helst tube. Men oftest i den håndcreme-bund som nås hurtigere end nogensinde før.

Vatrondeller. Eller bare rondeller.. af håndklæder, som ikke bliver brugt

 

Måske jeg ikke er den eneste, som har lidt ekstra oprydningstrang her midt i lockdown 2.0? Jeg synes nogle dage, at jeg ryder op halvdelen af dagstimerne. (Vi har også to små hjemme hver dag  for tiden, så måske det ikke er helt galt, faktisk.) Men derudover har jeg også en ekstra trang til at komme til bunds i skuffer, skabe og kreaskasser, som har det med at rode til eller i det mindste virke uorganiserede lidt for hurtigt. Og skulle du være af samme skuffe… eller bare i samme skuffe..  (Okay, jeg går en tur snart!) .. så er mit bud på at upcycle de gamle håndklæder til holdbare og rare rondeller her.

Stiklinger (fra familiebesøg)

 

Apropos at være af samme skuffe, så ved jeg godt, at stiklinger ikke er velvære for alle. (Jeg bor fx sammen med én som mener, at planter hører hjemme udenfor. Ha.) Men for mig er det ren terapi. (Og det ved han) Og en  følelse af rolig, rar og grøn progression er meget meget ren selvforkælelse disse dage, uger og måneder. Og netop derfor fortjener min nye lille hobby også en plads i min lille liste over hjemmelavede-vinter(ferie)-selvforkælelse. Faktisk har jeg tænkt mig, at jeg – næste gang jeg besøger min familie – vil nipse et par topskud planter, så jeg får lidt af min familie(s planter) med hjem. Dét er da en hyggelig måde at have lidt tættere på sine kære i denne tid. Jeg følger i øvrigt disse fem tips. Skriv endelig flere til, hvis I har nogle! #teachmeplease

Hjemmelavet scrub af rester fra køkkenet..

Ligesom håndcremen er et must for mig – i særdeleshed om vinteren – er en god scrub det også. For lidt mere end et år siden prøvede jeg første gang at eksperimentere med en hjemmelavet scrub med disse to simple ingredienser. Efterfølgende har jeg fremhævet den et par gange herinde. Og med god grund! Jeg er nemlig lige så vild med den, som da jeg første gang brugte den. Ja, faktisk køber jeg ikke længere bodyscrub, men gemmer i stedet mit kaffegrums. Ja. Det lyder nok skørere end det føles. Ha..

Men apropos selvforkælelse, så øver jeg mig i at gå i nogenlunde ordentlig tid i seng. En ting som jeg finder svært, når det føles som om at døgnet ikke har helt nok timer. Men. I dag vil jeg gøre forsøget.

Sov godt!

Og skriv mig endelig jeres bud på vinter(ferie)selvforkælelse nedenfor!

Kærligst Sarah

(Visited 21 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *