Tip: Let, hurtig og spiselig julepynt

Jeg har altid tænkt, at jeg gerne vil have spiselig julepynt på mit juletræ, når jeg en dag skal være værtinde til egen jul. Så “først skal træet vises, siden skal det spises” kunne være ægte sandt. I dag drager den ene halvdel af husstanden mod landet; mine forældre. Der har været gang i mine forældres planer, og de har fået en tilbygning over det sidste halve år, som (ligesom så meget andet) er blevet udskudt og udskudt. NU er den næsten færdig, og det er dér, at juletræet skal stå. I det nye lille hus. Men. Jeg har en fornemmelse af, at julepynten ikke helt er fundet frem endnu, og at julestemningen i det hele taget lader vente på sig. Og dét. Det så jeg som mit stikord til i morges at gå amok med simpel, let og spiselig julepynt. For netop denne jul kalder på simpel, let julepynt og også spiselig julepynt, synes jeg.. Og det er de simple og spiselige idéer, som dagens tip skal handle om.

Her er med andre ord mit julede og spiselig tirsdagstip:

Hæng vaniljekranse, chokoladejulekranse, tørrede appelsiner og sukker stokke på juletræet som ekstra (spiselig) julepynt. 

Appelsinerne har jeg tørret efter denne opskrift. Dog skar jeg dem lidt tykkere og gav dem derfor også lidt længere i ovnen. Derudover har jeg brugt sytråd og silkebånd fra gamle gaver til ophænget. På træet er i øvrigt også mine garnhjerter, som jeg lavede som noget af årets første julepynt.  Nogle af appelsinerne har jeg krydret med lidt træperler, som var tilovers fra adventskransen. Det smarte ved at vælge kranse-formede spiselige sager er, at de er lette at hænge op i en (sy)tråd med en løkke i. Dernæst er det altså også en ret fin og julet form, sådan en krans – selv i spiseligt og lille format. Og de små sukkerstokke? De var desværre ikke på hylderne i vores ellers så store supermarked. Så vi blev “nødt til” at gå med de ekstra store, som jo også gør sig godt til det store juletræ, som venter forude. Hvis altså de holder så længe..

Jeg håber at tirsdagen er god ved jer.

Kærligst S

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *