Tip: Genbrug glas og shine dem op med hvid tusch

På daglig basis glæder jeg mig over dette hverdagstrick. Julen nærmer sig, vi skal spare på ressourcerne og heldigvis er gode råd ikke altid dyre. Derfor tænkte jeg, at det var helt på sin plads i dag at udgive dette tip til fin, ressourcebesparende og billig opbevaring.

Tippet lyder:
Gem glasbeholdere til opbevaring.
Og personliggør dem evt. ved at skrive på dem med en ‘Posca’-tusch

Tips til tippet:

Vask beholderne grundigt indvendigt med vand og sulfo, og lad dem også gennemtørre før du hælder nyt indhold i. For at rense glasbeholderne udvendigt forsøger jeg mig altid med sulfo og vand. Hvis ikke dette er nok til at få label eller klister af, tyr jeg til rensebenzin. Det virker hver gang, og man behøver ikke særlig meget, hvis man ‘dupper’ det på en våd klud.

Det virkelig gode ved Posca-tuschen er, at den kan skrive på næsten hvilken som helst overflade. Det skrevne tørrer efter kort tid, så det ikke smitter af, men går samtidig let af i vask, hvis du ønsker at skrive noget nyt på eller skifte indhold.

Jeg bruger primært beholderne til opbevaring af tørre madvarer, men også sutter, tomatsuppe mv. kan opbevares deri. Ja, faktisk sætter kun fantasien grænser.

Særligt glad er jeg blevet for glasbeholdere, som har en ‘ hals’. Både fordi de er lidt lettere i udtrykket, men også fordi de dermed ofte fylder mindre på hylden (i forhold til, hvor meget der kan være i) og sidst, men ikke mindst, fordi de er gode at hælde skænke af – også for hjemmets mindste beboere.

Egentlig har jeg én gang før skrevet om dette tip her på bloggen, men det var før, jeg havde for vane at udgive et tirsdagstip om tirsdagen. Men fordi tricket kan bruges igen og igen, og fordi jeg selv bliver ved med at glæde mig over mine små opbevaringsglas med hvid skrift på, tænkte jeg, at det var helt okay at (gen)udgivet tippet – denne gang på en tirsdag 🙂

Jeg håber, at denne mørke efterårsaften er god ved jer.

//S

(Visited 46 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *