Tip: Fra sommerferierester til DIY’s

Glæden ved den type DIY’s, hvor jeg tager udgangspunkt i sager, jeg allerede har i hjemmet vokser nærmest dag for dag. Det er denne form for DIY’s som jeg vil tippe om i dag. For hvis jeres sommerferie ligner min bare en lille smule, så bringer den en del mere forbrug med sig.. I mit tilfælde særligt kaffe-, gin og håndklædeforbrug. Ha. Og netop disse tre ‘rekvisitter’ kan genanvendes til et par DIY’s fra mine gemmer;

Fra gamle håndklæder til…

I år har anledningerne til dukkertene været flest i forsommeren, men måske det skiftende vejr i stedet har skabt anledning til rydde ud i de gamle håndklæder? Det var i al fald i sammenhæng med den store oprydning herhjemme, at jeg i sin tid fandt ud af, at vi ejede langt flere håndklæder, end vi havde brug for.. Men før jeg gav dem væk, opdagede jeg, at håndklæderne kunne sys om til ting, som jeg faktisk stod og manglede. Heriblandt hagesmække og vaskeklude. I dag har jeg tænkt mig at fremhæve de genanvendelige vatrondeller. Da jeg lavede rondellerne, var det primært for at slippe af med brug-og-smid-væk-rondellerne. Efter at have brugt dem i et år, er jeg dog kommet til at holde mindst lige så meget af dem for deres tykke og eksfolierende kvalitet. Men som med alt andet DIY kan rondellernes tekstur og tykkelse justeres alt efter dit temperament.. og dine aflagte håndklæder, selvfølgelig..

.. brug kaffe til selvforkælelse.. også efter, at den er drukket

Og nu vi er i plejerutiner, er jeg en kæmpe fan af scrubs. Særligt til ansigtet kan jeg næææsten ikke leve uden. Men i år har jeg simpelthen fejlvurderet min oppakning, har pakket for lidt af min yndlingsscrub fra Rudolph Care. Men der er intet der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og min mangelfulde toilettaske fik mig til at huske, at jeg i vinters afprøvede en hjemmelavet scrub! Det er den letteste, hurtigste og mest ressourceudnyttende scrub, jeg kender. Det kræver blot én anden ingrediens end gammel kaffegrums, og doseringen af disse to ingredienser kan du læse her. Mon ikke de fleste af os har produceret (rigelige mængder) kaffegrums i løbet af vores lidt køligere sommer?

Efter selvforkælelse kommer.. en drink og et tændt lys?

Sommerferien føles lidt som en fortsættelse af corona-lockdownen i den forstand, at det er liiidt svært at kende forskel på hverdag og weekend. Og dermed bliver der åbnet vin med lidt mindre mellemrum end ellers. Og det samme gælder GT’s, som er min all time favourite drink. Feriens lidt kølige vejr giver for mit vedkommende også en ekstra iver efter at tænde stearinlys. Med dette lille DIY/tip behøver fine flasker ikke gå til spilde. OG man behøver ikke mangle en lysestage, skulle man mangle en sådan til de kølige sommeraftner.

Jeg håber at sommerferien – trods blæst og skyer er god ved jer!

Jeg vil i al fald forsøge så snart som muligt at tage mig et varmt bad med en god scrub, sætte mig godt til rette med en god kop kaffe og et par tændte stearinlys.

Kærligst Sarah

(Visited 37 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *