Nyt sofabetræk frem for ny sofa

Jeg har en rigtig sofaweekend i sigte – og godt det samme. Jeg er nemlig blevet ramt af en god og alt for grundig omgang forkølelse. Her fra sofaen gør jeg mig ret mange tanker om, hvordan jeg kan nedsætte mit forbrug. Ønske mig mindre. Købe mindre. Forbruge mindre. Og hvis et ‘behov’ opstår (et behov, som naturligvis er relativt); bruge mere af det‚ jeg allerede har – på en ny måde. Og noget, jeg længe har haft kig på at forny vores sofa. Vores nuværende sofa fik vi i bryllupsgave, og det er ikke sofaen som sådan der er noget i vejen med. Tvært imod. Det er stadig en af de flotteste og dejligste‚ jeg kender. Men. Betrækket er medtaget af leg, spisning og vask. Betrækket på vores sofa kan nemlig tages af og vaskes, hvilket nok er ét af de bedste moves herhjemme. Særligt taget min klodsethed og børnenes leben i betragtning. Mest det første, ærlig talt. Jeg har mange gange undret mig over, hvordan man formår at holde sin sofa ren uden dén mulighed for at smide betrækket i vaskemaskinen?

Fordi sofaen er købt på den måde, betyder det også, at betrækket er relativt let at skifte. Prisen derpå er dog liiige lovlig høj i forhold til, hvad jeg synes, jeg vil ofre. Derfor går jeg og fifler med, om jeg mon kan sy det selv? Jeg ved ikke, om mundfulden er for stor, eller om jeg i stedet skal spare op over længere tid.

Jeg er i tænkeboks.. Og drømmer om farver, farver, farver:

Er det til at se, at jeg umiddelbart kigger mest efter velour? Et crush, som slet ikke er så nyt igen..Hvis vi skulle skifte, ville det være for at gøre noget helt andet end grå, som det nok kan ses. Derduvoer drømmer jeg om en farve, som er lidt mere vovet og karakteristisk end den sikre lysegrå vi gik med i sin tid.. Måske fordi jeg levet så længe med den grå – måske fordi jeg er blevet modig?

Det er sjovt, hvordan sådan en collage ofte får mig til at indse, hvilke farver mit øje fanges af. Når billederne sådan er samlet, kan jeg pludselig se, at der er én farvepallette, som jeg (åbenbart) er ekstra glad for i sofaøjemed; jord/rouge-farven.

Hvis I skulle vælge frit på alle hylder; hvilken farve ville I så vælge til jeres sofa?

Kærligst S

(Visited 14 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *