Nyt år, ny bullet journal

Sikke en slow start jeg har haft på det nye år. Vi blev alle ramt af influenza-stormen kort efter jul, og derefter har vi kæmpet med at komme op i gear. Eller det vil sige, jeg har ikke kæmpet ret meget. Jeg har tvært i mod nydt det. Altså dén del med at være nede i gear.. At det er okay at se børnefilm hele dagen. At det er okay at spise kage til frokost. Fordi kage trods alt nærer mere end ingenting, og glider ned. At det er helt okay ikke at bevæge sig udenfor i fire døgn. Fordi vejret jo er for vildt. Og fordi det bekræfter min følelse af, at være i en forlænget barselsbobbel med min lille firkløver. Hvis det stod til mig, måtte tiden godt stå stille. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige ting for at få den til dét. Blandet andet ved ikke at hoppe ud af morgenkåben en hel dag. Eller ved at sidde så stille som muligt så længe som muligt og nyde synet af mine. En anden ting jeg har gjort, for at forlænge følelsen af, at året ikke rigtigt er gået i gang, er at udskyde at starte på min nye bullet journal. (Min sidste bujo talte jeg om her, som forklarer bujo-konceptet lidt fra bunden ).

Men. Jeg kan også mærke, at hverdagen banker på døren. På mandag er jeg alene på skansen igen de fleste af dagstimerne, og jeg er ved at miste overblikket over de næste uger. Der er dog noget over sådan en frisk start. Lidt som når før skolestart med nyt penalhus og nye bøger. Al det potentiale.. Alt det der kan vente på én. Derfor bevægede jeg mig i går ud på en barnevognsgåtur. Turen gik til intet andet end en boghandel. For at købe et par ekstra skriveredskaber til den bullet journal, jeg fik i julegave. Indtil nu har jeg dog også bedrevet lidt herhjemmefra. Jeg har nemlig samlet inspiration til opbygningen af min hjemmelavede kalender.

I til fælde af, at andre end mig er kommet lidt sløvt fra start i det nye år – eller stadig tager tilløb til overhovedet at prøve bullet journal-konceptet af – så er her et indblik i dé layouts, som jeg finder inspiration i til årets DIY-kalender:

Først og fremmest vil jeg forsøge at holde lidt bedre styr på min indholdsfortegnelse i år. Lige som Wellella foreslår, vil jeg forsøge at forinddele de overordnede kategorier fra starten. Måske dét vil hjælpe mig på vej. Derudover vil jeg udvide min årsoversigt (kaldet future log i bujo-sprog) ved at tilføje forskellige overstregninger (@bulletby_r)- afhængig af, hvilke type planer der er tale om.
At starte hver måned med en månedsoversigt – her krydret med dymo (af @pacificnotation) – er en ret god idé, synes jeg. Det indførte jeg også den sidste halvdel af 2018, og det gav mig sådan en god start på måneden at danne mig dette overblik. Dernæst skal jeg fortsat prøve mig lidt frem med ugeoversigterne. Jeg tror at de tre fra henholdsvis @kareninks, @journalbeanie og @birdybujo skal prøves af. Et simpelt look er at forestrække, fordi jeg ofte får skriblet ret meget ned, som nok skal fylde ud og tage plads. Sidst men ikke mindst vil jeg også tilføje såkaldte trackers til mine læse-, serie-, DIY- og strikkeambitioner. Det simpel layout fra @theelephantsmemory af Netflix-logoet er ret fint og inspirerende, synes jeg.

Er I mon kommet godt ind i det nye år?
Det håber jeg!

Husk at du også kan følge med hos mig via Bloglovin og Instagram, hvis du har lyst.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *