Mit mest læste DIY-indlæg: Vitrineskabet

Det aller første møbel vi investerede i, da vi flyttede ind i vores EGEN (andels)lejlighed, var et vitrineskab. Vitrineskabet var da også noget af det første DIY, jeg skrev om her på bloggen. Til min egen overraskelse, er netop dét indlæg derudover dét indlæg, som bliver ved med at få flest mennesker hver måned til at klikke ind på min lille blog. Måske fordi google hjælper mig? Måske fordi andre (som mig) leder efter et lidt billigere vitrineskab? Hvem ved?

I al fald tænkte jeg, at min ferie var en god anledning til at udgive mit gamle IKEA HACK igen med lidt nyere billeder. For helt ærlig? Hvem når at lave nye DIY’s mens de forsøger at pakke og forberede en ferie med to små børn? Ikke jeg. (Selvom jeg havde masser af håb og tidsoptimisme til det sidste.)

DIY-guiden er simpel. Den handler kort og godt om at male vitrineskabet sort.. Fra IKEA’s side kan man købe REGISSÖR-skabet i hvidt og brunt. Det brune er umiddelbart lettest at male over med sort, men går du efter en mere lys farve, ville jeg nok købe det i hvidt. Egentligt kunne ‘guiden’ bare slutte her, men jeg har alligevel fået et par praktiske spørgsmål til udførelsen i indlæggets levetid, som jeg gerne vil tilføje her.

Derfor kommer her en lidt mere udførlige DIY-guide:

Remedier :

 • Et REGISSÖR vitrineskab
 • En smule sandpapir
 • Trærens
 • En lille pensel og en lille malerrulle
 • Træmaling i den farve du ønsker
  Jeg gik efter en sort maling med relativ høj glans fordi, det gav et lidt mere ‘metallic’ look, men også fordi høj glans er lettere at tørre over med en våd klud. 
 • Malertape
 • (Evt afdækning til gulvet, hvis du maler indendørs)

How to:

 • Påbegynd gerne malerarbejdet når skabet er samlet, men inden hylderne er sat i og inden lågerne er monteret.
  Lågerne er nemlig tunge, så uden ‘fyld’ i skabet, kan det let tilte forover. 
 • Slib træet med lidt sandpapir, så malingen kan binde.
 • Rens træet med trærens og tør efter med en våd klud.
 • Vent til træet er helt tørt.
 • Sæt malertape langs dørenes glaskant – både indvendig og udvendig.
  Selvom det er kedeligt, kan det virkelig godt betale sig.
 • Mal nu skabet, hylderne og lågerne.
  I kanter, hjørner, store som små flader, indvendigt og udvendigt.
  På de større flader brugte jeg en lille rulle. Alle andre steder en lille pensel.
 • En lille note: Malingen bandt dog ikke helt så godt på bagepladen, da jeg malede mit. Men fortvivl ikke – er der et par helligdage, ser man det altså ikke, når først musikken spiller (eller skabet er fyldt op).
 • Mal det hele to-tre gange, og lad det til sidst gerne tørre i flere dage, før du fylder det op med alt dit fineste.
 • Og skabet er klar til at blive brugt i årevis.. Herhjemme kører vi på 5. år, og det gør mig stadig glad <3

Sig endelig til, hvis I kaster jer ud i det, og hold jer ikke tilbage med spørgsmål.
Det er så sjovt at følge med eller høre fra jer!

Kærligst Sarah

 

(Visited 644 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *