Mit bedste tip til orden

Først og fremmest må jeg altså lige start med at sige, at jeg lidt føler mig som en snyder ved at komme med det her tip. Fordi: Alle og enhver, som har sat sin fod i mit hjem ved, at der ikke altid er orden. LANGT fra. Jeg kunne let give de to små børn og den begrænsede m2-plads skylden. Men det ville ikke være fair. Jeg skal virkelig anstrenge mig for at holde orden. Selv før der blev lidt tætbeboet på grund af alle de små hoveder, jeg har født. Men måske netop derfor er tippet berettiget? Fordi jeg syens, at det virkelig har gjort en forskel i forhold til min følelse af at kunne holde orden. For det meste i al fald. Jeg taler om én helt banebrydende ordenstanke – foruden naturligvis den helt grundlæggende om kun at eje, hvad jeg virkelig holder af, og skille mig af med resten. Den omtalte ordenstanke stammer fra samme omgang, altså Marie Kondo-omgangen, og har gjort det ca. 30 gange lettere for mig at holde nogenlunde orden og ro på sagerne. Og det er dét tip, jeg i dag vil give videre..

Tirsdagens (ordens)tip lyder: Alle ting skal have en plads. Og kun én.

Måske nogle vil synes, at det er indlysende. For mig ændrede det virkelig min ‘ryd op’-tankegang, fordi opgaven ikke længere var en daglig én af slagsen, men derimod én gang, hvor jeg skulle finde en plads til mine ting. Og oprydningen i hverdagen føles derefter lidt mere som at ‘lægge på plads’ frem for at rydde op.. Simpelthen fordi jeg ved, hvor jeg skal gøre af alle sagerne!? Pludselig blev det så indlysende for mig, at en stor hemsko for at rydde helt op havde været, at jeg slet og ret ikke vidste, hvor jeg skulle gøre af det. Eksempelvis havde jeg flere ‘jeg skal lige finde en plads til det’-skuffer. For ikke at tale om, at klaveret blev en evig aflæsningsplads for dét som var på vej et (ukendt) sted hen. Følger man dette enkle oprydningstip, ja, så ved man i det mindste altid, hvor tingene burde ligge.. Men det er altså også vigtigt at der kun er ét sted til en given type ejendel.

Eksempelvis gik det op for mig, da jeg gennemgik den store konmari-omgang, at vi havde skrivesager placeret 5 forskellige steder i vores lille 2-værelseslejlighed. Jeg troede, at de havde en fast plads, og det havde de da også: Der var bare 5 af dem. Og dét er altså 4 for meget på så lidt plads. I går rykkede jeg om på nogle bogkasser herhjemme, og da gik det op for mig, at spil er en ‘kategori’ af ting, som jeg ikke har formået at samle ét sted. Før nu. Processen har altså været langvarig og vedvarende, og som ens sager (og børns behov) udvikler sig, skal der findes nye opbevaringsmuligheder. Men helt ærlig, så synes jeg, at det er al hjernevrideriet værd at finde på løsningerne. For når de først er der, så er hverdagsrodet altså meget lettere at holde nede. Plus! Resten af husstanden (selv de små) kan både være med til at rydde op OG finde tingene igen, når tingene har ét ‘hjem’.

Hvad er mon jeres bedste ordenstip?

(Visited 46 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *