Let(tere) brunch – forberedt dagen før

Måske er det fordi jeg har gået i barselsland ret længe efterhånden. Måske er det fordi det alligevel er lidt emotionelt for mig at fylde år. Og at have en datter, som fylder 3(!) Måske er det bare fordi, jeg har fået planlagt at skulle afholde 5 x fester på 6 dage. Og deltage i i alt 7 stk. på de selv samme antal dage? Måske er det bare fordi, at oktober fremover bliver sådan her..
Uanset årsag, er jeg altså lidt mere forvirret og lidt mere klodset end jeg plejer. Ja, faktisk kan jeg ikke tænke på meget andet end fester. Samtidig med, at jeg let falder over mine egne ben. For et øjeblik siden ville jeg lave dulce de leche, og i stedet for at pille etiketten af dåsen, åbnede jeg den. Hvilket altså er det eneste man IKKE må gøre, når den slags skal laves. Denne uge i en nøddeskal. Og apropos nødder, er jeg (først nu) begyndt at tænke videre på den (17-kuverts)brunch, jeg har indbudt min familie til i weekenden. Jeg er ingen gourmet i et køkkenet, men jeg kan godt lide at lave mad og at så meget som muligt er hjemmelavet. Men allermest kan jeg lide, når ting er lettere end de smager. Haha. Hvad hjertet er fuld af, løber munden over med. Og derfor får I i dag et indlæg om de relativt lette opskrifter, jeg er stødt på til en hjemmelavet (let-at-forberede-i-god-tid-)brunch:

Så håber jeg bare, at min familie ikke læser med 😉 For ovenstående menu kunne meget vel være et billede af, hvad jeg serverer for dem om et par dage.

Dulce de Leche’n er allerede lavet (jeg havde heldigvis to dåser kondenseret mælk, så alting gik ok trods mit lille uheld tidligere. Jeg følger i øvrigt altid Emily Salomons instrukser (billedet er dog herfra). Denne karamelcreme er tænkt som tilbehør til chiagrøden, som jeg har fundet opskrift på her. Det gode ved chiagrød er, at den ‘bare’ skal laves ved at blandes og stilles i køleskabet natten over. Meget, meget smart og lækkert, hvis du spørger mig.. På selve dagen håber jeg at tiden rækker til at lave portionsanretninger af disse fine spinatæggekager med parmasan, og ellers tage udgangspunkt i et godt gedigent charcuterie. Hvis tiden og overskuddet er til det, kan det være, at jeg topper dette bræt op med en hjemmelavet chokoladesmør med nøddeknas a la Valdemarsro. Chokoladesmøren (lige som Dulce de Leche’n) kan både bruges til brød, frisk frugt og til croissanterne, som jeg køber fra frost og varmer i ovnen lige op til gæsternes ankomst.

Hvordan mon jeres optimale (lettere) brunch ser ud?

Mangler jeg noget?

Kærligst S

Du er i øvrigt altid velkommen til også at følge mig på Bloglovin’ og Instagram , hvis du har lyst til den slags. Ja, og nu også på youtube 🙂

(Visited 52 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *