Let efterårsguirlande

I sidste weekend tog vi på tur. Eller det vil sige; vi kørte sådan cirka 500m på cykel før vi fandt et passende sted. Et sted, hvor der var faldet rigeligt med blade i forskellige former og farver.. Som jeg stod dér med min snakkende og begejstrede datter løbende om benene, og den sarte dis som skyggede for solen, ja, så følte jeg det næsten som et filmklip fra en lidt for sukker-sød amerikansk film. Det her var bare en ægte feel good-følelse, som spredte sig i min krop. Jeg billeddokumenterede ikke. Jeg trængte til bare at snuse det hele ind. Så det gjorde jeg. Trak vejret ind, og duftede til efterårets gyldne duft. Og ‘forevigede’ senere vores stund ved at sætte bladene på snor, og tage billeder af dét.

Jeg synes, det er så hyggeligt at bringe lidt efterår (og dets farver) ind bag væggene. Sådan har jeg det vel egentlig med alle årstiderne, men efteråret kan noget helt særligt med sine brun-gule farver.
At dén guirlande jeg fik lavet derudover forlænger dén formiddags lykkefølelse, det gør ikke denne idé dårligere, hvis jeg selv skal sige det 😉

Idéen var at lave en guirlande ud af simple efterårsfund. Og som det nok kan fornemmes kræves der hverken stort udstyr ej heller stor alder for at være med. Dé to ting kombineret passer rigtig godt ind i dette års efterårstempo (og forsøg på anti-ambitioner) her hos mig.

Sådan blev guirlanden til:

 • Først samles blade sammen. Variér størrelse og farver lige som du synes.
 • Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle/avis. Læg dem i pres, hvis du synes.
  Jeg havde egentlig tænkt mig at presse dem flade, men blev nysgerrig på, hvad et mere krøllet og ‘naturligt tørret look’ ville gøre ved bladene. Derfor lagde jeg dem ikke i pres, men helt simpelt bare på et stykke plant køkkenrulle. Det levende, bøjede look synes jeg faktisk fungerer bedre end jeg havde turde håbe. Men dét er (lige som størrelse og farver) en smagssag.
 • Når bladene er tørre, sæt dem da på en sysnor (vha en nål).
  De holdes lettest ‘lige hængende’ ved at føre nålen gennem bladet to steder. Altså ind og ud. (Giver det mening? Ellers zoom ind på mit billede eller spørg i kommentarfeltet. Haha.)
 • Hæng tråden med bladene op, som du ønsker.
  Hvis man vælger en tynd sytråd (og også en tynd nål) vil bladet få lidt modstand af sytråden, så du også efter snoren er hængt op kan flytte og justere bladene, uden at de glider fra dét spot du har udset dig.

Bonusidé:

 • Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg ville ‘dyppe’ bladene lidt i guldpulver – lidt i stil med dét jeg gjorde til påske med påskeæg. Men da jeg så, hvordan de så ud på en simpel snor uden glimmer, ja, så fik de i første omgang lov at blive sådan her. Fordi jeg bare synes, de var så fine i sig selv. Måske jeg putter lidt glimmer på, hvis jeg synes de trænger til et pift lidt senere. For nu er efterårsets farver dog nok.

Og hey, sig endlige til, hvis I gør forsøget! Det ville gøre mig glad at høre om 🙂

Kærligst S

(Visited 16 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *