Jul i spisekrogen

I forbindelse med, at jeg lige så stille forsøger at pynte op til jul herhjemme, slog det mig.. Jeg har da vist aldrig fået vist vores spisekrog helt frem?  I dette indlæg om vores stue gav jeg et kig, men jeg kan huske, at jeg undrede mig over, hvor få billede jeg havde i gemmerne af dette hjørne. Men i anledning af, at jeg i går fik hængt lidt julelys og en krans op, tænkte jeg, at jeg ville invitere jer ind på besøg i min lille spisekrog…

Én af udfordringerne ved at bo småt er, at skabe rum i små rum.

.. For i vores stue skal vi både have plads til opbevaring, kontorplads, sofaplads og spiseplads. Og jeg har rykket rundt adskillige gange for at få det til at gå op. Og efter 5 år i lejligheden, er jeg nu ret godt tilfreds. Dét der gør, at jeg synes, at spisekrogen fungerer for os er, at det er en krog. Et lille hjørne, hvor vi samles. Om mad. Dét kan jeg virkelig godt lide. Hér er det spisetid, byggetid, kreatid. Her sætter vi os ned sammen. (Når altså der enighed om det. Ha.) Derudover har vi en del opbevaring i vores hjemmelavede bænk. Og jeg er vild med, at det tilnærmelsesvis er usynlig og “gratis” opbevaring. Dertil kommer det, at spisepladsen er tættest på døren, hvilket er (praktisk, men dog også) smart, når man skal gå til- og fra køkkenet.

Men nu er der altså også blevet pyntet op til jul i den lille krog. Som med så meget, kan jeg virkelig godt lide, at det er enkelt, let og hyggeligt. Og så havde jeg et håb om at udnytte loftshøjden – for at give den lille spisekrog endnu mere “plads” og luft omkring sig. Derfor hang jeg en lyskæde op langs loftet. Derudover samlede jeg husets tørrede buketter og bandt dem til en krans, og hang en lysestage (som ikke kom til sin ret ved klaveret) op. Om det bliver kalenderlyset, som får lov at blive dér på lysestagen på væggen, ved jeg ikke, men mon ikke jeg ellers kan finde et par andre lys at sætte i stagen?

Og med denne lille juleintro i vores spisekrog, tror jeg altså snart, at jeg er klar til at hive selve julekassen ned fra loftet..

Hvad med jer? Er I ved at være der?

Kærligst S

(Visited 45 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *