Jagten på sengelampen…

Heroppe på kvisten har jeg puttet mig godt til rette. Jeg er lige trådt ud af et varmt bad, og har spist en pærer fra min mors pæretræ. Jeg øver mig i at udøve ritualer, som kan sprede ro hos mig, og holde mig nede i gear til trods for, at vi bor i bygge- og vandskade-rod disse dage. I mine faner på computeren har jeg uendelige mængder af sengelamper.. For som jeg fortalte i går, ja, så hjælper jeg til, som jeg kan. Og google er mit skarpeste våben. (Okay, det ordvalg fløj ud af mig, og var måske lidt upassende sådan som skudene rent faktisk flyver omkring i mit elskede hood for tiden? Eller måske netop passende? Hvis ‘bare’ de dog ville skyde med google i stedet… Men den lader vi ligge. For nu.)

Altså, hvor jeg glæder mig til at være på plads. Glæder mig til at kunne hygge igen. Til at ligge trygt i min egen dyne, uden savsmuld mellem tæerne og endda kunne ‘slappe nok af’ til at læse en bog. I min seng. Med tændt lys, fordi min ældste datter sover trygt og uforstyrret i et andet rum.. Men for at dét kan lade sig gøre, skal vi have (et ekstra rum, ja, men også..) et par sengelamper. Engang havde vi et par, men der var noget med lyset.. Det var ikke ens, så det ene skær var mere varmt end det andet. Vi skiftede pærer, men lige meget hjalp det.. Og det så fjollet ud. Derudover var de også ubehjælpelige i forhold til lysstyrken. Aldrig før har jeg sukket så meget efter sengelamper med lysdæmper, som jeg gør nu, efter at være blevet mor. Hvor stor en hjælp det måtte være at kunne tænde for det svagest lys, hvis man ikke kan finde sutten, eller lige skal se efter, om en ble skal skiftes? For ikke at tale om hele ammesessionen, når den køres i stilling.

Derfor har jeg sat mig en mission for: Jeg vil finde et par sengelamper. Kravene er ligetil (sagde jeg, og listede op…): De må ikke fylde for meget, de skal være hvide (evt. med et stængt af messing), lyse nedad (og ikke ud i hele rummet), de skal kunne lysdæmpes, og må ikke være for dyre…

Her er, hvad jeg har fundet indtil videre:

  1. Denne lampe er fra Nordlux, og kan købes i diverse byggemarkeder (bl.a.). Jeg synes virkelig godt om den runde, simple form. Men af at være en byggemarkeds-lampe, så synes jeg nu altså stadig at de ca. 600-700kr. pr. styk (afhængig af, hvor man kigger) er lidt meget!? Eller er jeg blevet for nærig?
  2. Denne simple lampe er den billigste jeg har fundet. For sølle 169kr. kan den købes i IKEA. Bortset fra, at den ikke er på lager noget som helst sted… Så jeg drømmer videre. Den er i al fald så simpel og diskret, som muligt..
  3. Som alternativ til IKEA-lampen, findes denne fra Ciro. Den er lige så diskret og lille, men har altså en lidt mere spids lampeskærm. Om den virker lidt for ‘næsvis’ på mig, kan jeg ikke gennemskue.. Haha. Har I det også sådan, at I tillægger karaktertræk til forskellige former? Til gengæld koster den kun 299kr.
  4. Jeg kan rigtig godt lide det spinkle udtryk, som denne natlampe har. Jeg kan dog ikke finde ud af, om den minder mig for meget om mine forældres gamle lamper… Havde jeres forældre også sengelamper med støvet glasskærm? Denne lampe er fra Herstal, og ligger på en pris på de 899kr.
  5. Den sidste variant er også helt klassisk, enkel, og minder næsten om en kontorlampe. Den er fra Ilva og koster også 899kr. Helt ærligt synes jeg dog, at det er liiidt dyrt, når nu jeg gerne vil have to stk. hængende over sengen..

Har jeg mon overset en virkelig fin, enkel (lys) væglampe med lysdæmper derude? Så giv mig endelig en heads up. Jeg er ærlig talt ved at blive skeløjet af min google-jagt 🙂

Rigtig god dag til jer!

Husk, at du er velkommen til at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *