Inspiration til et hjemligt udendørsområde

Vi har været i sommerhuset på forlænget weekend. Ih, hvor jeg dog øver mig i at snuse ind, nyde og udnytte fleksibiliteten i, at vi begge har barsel. Derfor, da vejret i søndags var for godt til at tage hjem i en lejlighed, blev vi simpelthen bare i sommerhuset. Med luft, med sol og med manglende rent tøj. Haha. Vi planlægger at være deroppe, i vores familiesommerhus, ret meget af sommeren. Dels fordi der er så dejligt. Dels fordi vi har en stor vandskade herhjemme. Og måske i kræft af, at jeg ikke kan indrette så meget herhjemme for tiden, ja, så løber min fantasi omkring indretning i sommerhuset for fulde galop. Særligt, når det gælder udearealerne. Jeg drømmer om at få indrettet små kroge, som indbyder til forskellige aktiviteter; et legeområde, et spiseområde, et loungeområde, måske. Lyder det for ambitiøst? Ikke hvis du spørger mig – jeg får simpelthen helt kriller i maven ved tanken. Det er den slags ‘ambitioner’ og projekter, der gør mig ægte glad.

Derfor har jeg søgt på lidt inspiration. Humlen er, at budgettet ikke er det store. Det er klart, at der er flere ting som er mulige og ‘lette’, hvis the sky is the limit rent økonomisk, men der er også noget virkelig tilfredsstillende over at få mest muligt ud af det vi har, og ellers købe (billigt) brugt ind til formålet. Ja, og så er det også meget mere i det gamle sorte træhus’ ånd sådan at købe ældre sager. For ikke at nævne, at det også er mere bæredygtigt. Jep, der er mange fordele ved sådan at gå efter de brugte sager. Her er min foreløbige inspiration til vores sommerhus’ udeområder:

  • Det første billede viser ret fint, hvordan forskellige materialer og højder kan arbejde sammen; bløde tekstiler, en enkel lyskæde og noget så simpelt som træstubbe spiller sammen om at skabe et hyggeligt område.. De varierende højder gør desuden, at sofakrogen virker afskærmet og som et hyggeligt rum.
  • Det midterste billede er sjovt, fordi det for mig ligner, at de har brugt patinerede sofalæderhynder i hjemmelavede(?) træmøbler. En virkelig god måde at tænke udendørsområdet anderledes, genbrugsvenligt, DIY’et og hjemligt. Desuden giver det en ro, at det meste køres i det sorte tema fra husets facade.
  • Kurvemøbler og flet. Kan man få for meget af dét? Den tanke har jeg tænkt nogle gange på det sidste, fordi mine øjne bliver ved med at fange netop flet. Helt konkret drømmer jeg virkelig om at finde en hængende gyngestol eller sofa i flet. I weekenden fandt jeg to lerkrukker betrukket med flet. Tænk, jeg anede ikke, at den slags fandtes. Men der var ingen tvivl i mit sind; de måtte med hjem fra loppemarkedet til sommerhuset.
  • Måske jeg også skulle hænge noget flet op i niveau, som på billedet nederst i venstre hjørne? Dette fine lyse billede viser, at flet faktisk ikke kan blive for meget. Haha. Igen er der elementer hængt op i højden, og som ved det midterste af billederne giver en rød tråd i materialer/farver en ro for øjet. Set gennem mine øjne 😉
  • Den helt store drøm er en udendørsbruser. Dét og et udendørskøkken virker for mig som tiltag, som kan tage et udendørsområde til et helt nyt niveau, fordi ‘rum’ som badeværelse og køkken virker så reserveret til at have tag over sig (og rindende vand). Ved at drage dem udenfor, køkken og mad, giver det uderummet et ekstra element af ‘levet rum’. Udenfor bliver også et sted man lever. Det fine hegn, som ses på billedet ovenfor, lavet af ældre stolper, er måske endda noget der reelt ville være muligt selv at lave for næsten ingen penge?
  • Sidst men ikke mindst, har jeg slet ikke nævnt planer og grønt. På alle ovenstående billeder går beplantning igen. Dét bliver helt sikkert et projekt for mig i sommerens løb; at teste, om mine fingre er lysegrønne eller mørkegrønne, og få afløb for lidt af mine havedrømme på sommerhusgrunden.

    Husk, at du er velkommen til at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst til den slags.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *