Fra citronkerne til citrontræ

Nu vil jeg virkelig ikke håbe, at jeg sælger skindet før bjørnen er skudt, men..

Jeg tror simpelthen, at det lykkes mig at gro et lille citrontræ… fra en citronkerne(!).
​Tre små spirer titter i skrivende stund op ad den fine jord, jeg selv har plantet dem i. Jeg opdagede de grønne skud i mandags, og jeg plantede altså de små forspirede kerner i fredags.. Og pludselig blev en ret så mandagsagtig mandag til en helt særlig glædelig mandag. Faktisk blev min mand helt skuffet, da han fandt ud af, hvorfor jeg stod og klappede i mine hænder, hvinede i lyse toner og råbte “se, se, se” til ham og bebsen på armen. Han indrømmede senere, at han et kort øjeblik troede, vi havde vundet i lotto. Haha. Stakkels mand.

Det føltes dog næsten som at vinde i lotto, da synet mødte mig af de små grønne spirer; Tænk at noget sådan kan gro frem i mit hjem og i min varetægt? Det har jeg aldrig prøvet før. Og så helt fra bunden. Når nu det bragte mig sådan en glæde, tænkte jeg, at det måske også kunne gøre nogle andre glade. Jeg fulgte en del af de råd, som gives i denne artikel. Særligt videoen, som viser forspringingsprocessen her.

Her er altså min sammenfattede guide.

Jeg kalder den ‘fra citron til citrontræ’ (fordi et ægte værk skal have en titel):

 1. Pil en god håndfuld kerner ud af en (øko) citron.
  Der skal være plads til at forsøget fejler ved nogle af kernenerne undervejs i processen.
 2. Pil den yderste skal af kernen, som vist i videoen ovenfor, placer dem i et stykke køkkenrulle, og fugt papiret. Læg køkkenrullen med kerner i en plastikpose et mørkt sted.
  For mig tog det nøjagtig en måned at forspire kernerne sådan. For nogle vil det nok gå hurtigere, så tjek med jævne mellemrum.
 3. Når spirerne er 1-2cm lange plantes de i en lille potte; Kom først jord i potten, prik et hul i jorden, placer en kerne deri, og dæk denne med et tyndt lang jord.
 4. Bind en plastikpose omkring potterne, og sørg for at jorden hele tiden er fugtigt. Ikke våd. Brug eventuelt en sprayflaske til at ‘vande’ med.
 5. Potterne med kerner skal stå lyst, men ikke i direkte sol.
 6. Når spirerne kigger frem, kan de tages ud af poserne og stilles i direkte sollys. Jorden holdes fortsat fugtet.

OG så er det altså bare at heppe, huje og spraye løs for et lille spirende citrontræ

(Visited 251 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Jeg er ærlig talt også ret spændt på, hvor stor og hvor hurtigt den vokser. Hvis jeg bliver ved at være lige så bidt af det, tror jeg slet ikke at jeg kan lade være med at give en opdatering 😉

 • Jeg dyrker tomater hvert år – og jeg eeeelsker det!
  Præcis samme process – pil et frø ud af en tomat du kan lide. Prop frøet i jorden. Vent og vand. 4 måneder senere plukker du tomater 😃

 • Ej, ej, ej. Det er en helt ny verden for mig! Gør man ‘bare’ sådan med tomater også? Dét må jeg prøve, Stine. Tak for inspiration. Og for endnu et større behov for en have 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *