Et lille tip til varmere belysning

Det er tirsdag, og om tirsdagen har jeg tradition for at udgive mig et lille tip. Et tip kategoriserer jeg som praktisk, økonomisk, æstetisk eller ressourcemæssigt smart. I dag er tippet vel nææærmest smart i alle disse henseender. Men før vi når til selve tippet, har jeg en tilståelse. Tippet er tyvstjålet fra min mands faster, som tryllede det ud af ærmet for et par uger siden, da vi var i sommerhuset. Jeg fniste først lidt (det vil jeg gerne indrømme), da hun sagde ordene. Mit fnis var et udtryk for, at jeg ikke heeelt troede på effekten. Men. To erfaringer rigere må jeg hellere lægge mig flat ned og give hende ret. Det virker og er SMART!

Tippet lyder således:

Mal en elpære med orange vandfarve for at give den et varmere skær 💡

De seneste dage har meget drejet sig om mit valg om at leve minimalistisk – i mit hovede så vel som på instagram, har det kørt lidt ekstra rundt. En del af dét jeg holder virkelig meget af ved at leve med mindre er også, at jeg køber meget mindre ind. Jeg forbruger ekstremt meget mindre efter, at jeg valgte at lægge mit (materialistiske) liv om. Men hvis der er noget, jeg synes har voldt mig unødig mange indkøb herhjemme, er det valget af pærer til belysning. Noget så simpelt og så alligevel så svært.. Jeg synes slet og ret, at det er svært at gennemskue hvilken farve, tone og styrke en pærer skal have. Jep. There I said it. Særligt har jeg fundet det virkelig svært at finde den rette ‘varme’ i det elektriske lys. (LED-)pærerne lyser ofte meget koldt nu om dage, er mit indtryk. Uanset årsagen, har jeg brugt unødig mange ressourcer (tid så vel som penge og produktion) på fejlkøb. Men med dette trick behøverkolde og nærmest blåtlysende pærer ikke gå til spilde!

Sådan gøres det:
Almindelig akvarelmaling påføres simpelthen blot på el-pæreren med en våd pensel. Ét tyndt lag orange ad gangen. Ofte er et tyndt lag nok, men test lysets nuance og gentag tricket til du er tilfreds med lysets skær. Lidt skørt? Ja. Ret smart? JA!

Ekstra tip: perler malingen ligesom af, kan du med fordel dubbe den våde maling ud med et stykke køkkenrulle, så det bliver mere jævnt fordelt over pæreren. Der skal mindre til end man tror for stå ændre lidt på farven i lyset. OG kommer der lidt for meget gulligt skær over lyset, kan en våd klud tørre det orange af igen. 

PS. Jeg har før talt om, hvor vigtig jeg synes belystning er i et hjem. Og jeg er stadig ikke heeelt tilfreds med vores belysningsløsning – særligt i stuen. Men indtil jeg gennemskuer, hvad hvordan lampesituation bliver helt optimal, er dette trick virkelig et godt plaster på såret. Et plaster som endda får mig til at ånde lettet op over, at mine fejlindkøbte pærer alligevel kan gøre gavn ♻️

Kærligst S

(Visited 68 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *