DIY: Vaskeklude

Livet går op og ned. Og det gør min produktivitet virkelig også.
Disse dage er jeg on a roll. Jeg føler mig som en summende bi.
Måske det er foranlediget af, at lejligheden endelig er blevet forladt af håndværkere efter vores vandskade.. Måske fordi det har regnet, og jeg derfor har brugt mere tid inde end ellers. Måske også lidt fordi børnene har taget lidt længere lure, og jeg derfor har haft hænderne ekstra fri. I al fald har jeg fået lidt af hvert fra hånden. Og jeg er helt høj på det.

Én af de ting, jeg har fået fra hånden de seneste dage, er at få omsat resterne fra hagesmækkene til vaskeklude. Eller rettere til vaskekludshandsker. Dét projekt er blevet til dette lille DIY-indlæg.

Her er, hvad jeg brugte:

– et stykke af et gammelt håndklæde. Brug eventuelt det udklippede halsstykke stykke fra en håndklædehagesmæk.

Remedier:

– en trådet symaskine

– en saks

Sådan gjorde jeg:

  1. Hvis ikke du har et afklip fra et par hagesmække, klip da to stykker af et gammelt håndklæde i en rektangulær (afrundet) form. Målene kan variere alt efter temperament og ønske, men mine måler ca. 25 x 15 cm.
  2. Fold kanten af den ene korte side op, og sy kanten fast. Gør det samme på det andet stykke håndklædestof.
  3. Læg de to stykker stof ovenpå hinanden, med den folde kant udad.
  4. Sy dobbeltzigzag-sting rundt i kanten, så de to stykker nu sys sammen (på nær, dér hvor du allerede har syet et ombuk).
  5. Vend vaskekludshandsken med vrangen indad, og du har nu en vaskekludshandske klar til brug.

Egentlig var vaskekludene tiltænkt børnene. Men jeg har fået blod på tanden. Måske jeg også skulle lave nogle til mig selv? Eller måske endda lave mindre udgaver som erstatning for vatrondeller?

Jeg er nysgerrig; er I gået over til vaskbare vatrondeller? Og bruger I vaskeklude i det hele taget?

(Visited 125 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *