DIY: uro med fugle

En af mine aller kæreste og næreste veninder har netop født, og jeg er ved at gå ud af mit gode skind for at få lov til at snuse til, kysse på og holde om bebsen. Og høre alt fra morens mund. Og så glæder jeg mig sådan til at overlevere denne uro med fugle, som jeg har lavet lige præcis til hende. Uanset om det er første gang eller 7. gang, så er der altså bare noget helt vildt over, at et nyt mennesker lander, og at man kan få lov til at holde det. Holde om det og holde af det.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget lidt tålmodig, så mens ventetiden synes lang, får jeg tiden til at gå med at lave en lille barselsgave. Det kan være lidt et sats med hjemmelavede gaver, men denne gang er jeg nogenlunde tryg i min sag – min veninde har nemlig selv pippet om en uro.  Og selvom jeg fik helt frie tøjler til udformningen, var der dog én ting min veninde fik mig til at love; at jeg ikke ville gå ud og investere i materialer. Og dét løfte har jeg faktisk overholdt. Jeg har lavet uroen af materialer, jeg allerede havde herhjemme. (Ganske som jeg havde af ambition for denne jul.) Og på den måde er uroen enkel rent materialemæssigt, men også ret minimalistisk rent visuelt. Sådan som jeg kan lide det.

DIY URO med fugle

Remedier:

 • 3-4 ark tykt karton
 • 3-4 stykker silkepapir med tryk/mønster (mine er fra gemmerne, men i sin tid købt i Søstrene Grene og jeg brugte 3 forskellige slags mønster)
 • Tykkere snor – jeg anvender (som altid) tyk bomuldsgarn købt i Panduro Hobby
 • En broderiramme. Min er købt i Søstrene Grene, men fås mange steder.
 • Derudover en fugleskabelon – print eventuelt min due ved at trykke her.

Derudover brugte jeg:

 • En saks
 • Lim (gerne flydende da jeg synes, at det hæfter bedst og er lettere at variere i lag)
 • En blyant

 Step-by-step:

 1. Print først skabelonen ud på et stykke papir, og klip den ud.
 2. Aftegn fuglen efter skabelonen på kartonnet. Der går 2 fugle per fugl du har hængende på uroen – én på hver side af snoren. Jeg klippede dermed 12 kartonfugle ud for at opnå de 6 jeg ønskede på uroen.
 3. Nu skal fuglene limes på silkepapiret.
  Dæk hele kartonfuglen med lim, og placer den ovenpå bagsiden af silkepapiret, og glat ud. Brug ikke for meget lim her, så silkepapiret risikerer at komme til at bule eller revne, når du udjævner.
  Vær opmærksom på, at du for hver fugl skal bruge to fugle, som er spejlvendt af hinanden. Sørg derfor for at lime silkepapiret på den rigtige side af fuglen, så du har to spejlvendte fugle med silkepapir på pr. hængende fugl.
  Som du kan se brugte jeg 3 forskellige typer silkepapir, og lavede to fugle i hvert mønster. Hvad du gør, er op til din fantasi og smag 🙂
 4. Lad fuglene tørre på silkepapiret.
 5. Klip derefter de nu silkepapirsbeklædtefugle ud langs kartonkanten.
 6. Læg fuglene ud parvis. Nu skal fuglene limes omkring snoren.
 7. Klip derfor først to 6 længere snore til at ‘montere’ fuglene på.
 8. Én fugl laves ad gangen; påfør lim på den ene side af fuglen, og læg en snor ned over fuglen, som vist på billedet nedenfor. Fugt eventuelt også snoren med lim, og læg den anden ‘halvdel’ af fuglen ovenpå snoren. Pres til, og hold fuglen op, så du kan se, hvordan den “flyve” på snoren. Justér, så fuglen får den ‘retning’ du ønsker og læg eventuelt i pres lidt tid. Gør det samme med de 5 andre fugle.
 9. Mens fuglene tørrer på snorene, kan uroens ophæng laves: Klip 3 længere snore, og bind dem om broderiringen. Knuderne skal fæstnes mod indersiden af ringen. Fordel snorene jævnt på cirklen og saml snorene i en højde over ringen, som du synes er pæn.
 10. ‘Fold’ de tre snore om, så de udgør en løkke (på ca. 8cm) og tag en fjerede snor. Denne snor skal holde løkken sammen. Jeg fulgte denne macramé-guide til en såkaldt “gatherhering knot”. Justér eventuelt de tre snore igen, så ringen hænger lige.
 11. Nu skal fulgene hænges på ringen – hæng to mellem hver af ophængssnorene, og varier højden på fuglene. Fastgør dem med et par knuder på indersiden af ringen.
 12. Nu er uroen færdig og kan hænges op i en snor eller krog – lige hvor hjertet begærer det.

Hvis I følger denne guide, så tag mig endelig på instagram. Og hvis der er noget som helst, I er i tvivl om, så sig endelig til. Jeg elsker at høre fra jer.

Jeg håber sådan, at søndagen har været god ved jer.

Kærligst Sarah

(Visited 269 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *