DIY: Store gækkebreve til ophæng

Det er weekend igen. For de fleste er der nok mindre forskel på weekend og hverdag i disse uger, fordi vi er mange, som er hjemme alle mand. Men måske netop derfor er weekenden ekstra kærkommen. I hvertfald herhjemme. Jeg har blandt andet glædet mig usædvanligt meget til at få lidt tid til at klippe, klistre og skrive om nogle gækkebreve. Og det er dem, dette indlæg skal handle om. Jeg skulle nemlig hilse at sige, at det er relativt svært at holde to børn på under 3,5 år væk fra en far, som sidder på deres værelse og ‘leger’ arbejde. Så dét der med, at alle har fri, har simpelthen givet mig lidt tid til netop.. en slags gækkebreve 🐣

 

For med lidt god vilje, kan man så ikke kalde disse vifter en ‘fri fortolkning’ af gækkebrevet – bare til ophæng? Det synes jeg i al fald. Nåh, men min pointe er: tiden har været knap i ugens løb og faktisk også i dag – fordi to små børn vimser rundt. MEN selv jeg har fået tid til at lave en hel håndfuld (eller mere) – de tager nemlig ingen tid!

Det er ingen hemmelighed, at jeg er virkelig vild med at lave DIY’s. Både de lidt større og mere omfangsrige slags. Men særligt også (i denne tid) dé slags, som  ikke kræver det store arsenal af materialer. Noget af det aller aller fedeste jeg ved i forhold til DIY’s er, at kunne trylle noget fint frem… Nogle gang af noget, som nærmest var ingenting før. Og det er faktisk dét, der er sket her. Dagens DIY-hovedperson (aka. gækkebrevet) er stykket sammen af et stykke bagepapir, lidt lim og en klips. That’s it.

Se bare her:

 

DIY-guide til vifteophæng (eller store gækkebreve)

Jeg brugte:

 • 1/2 stykke bagepapir (pr. lille vifte. Til de store bruges 2 stykker bagepapir)
 • En saks
 • En klipsmaskine (her kan også bruges lim, hvis du ikke har dette)
 • Lidt lim – eller dobbeltklæbende tape
 • Evt. sytråd og en nål til ophæng

 

Step-by-step-guide:

Denne guide tager udgangspunkt i den lille af vifterne. Ønsker du at lave den store, skal du bruge to hele stykker bagepapir (på størrelse med en bageplade, hvis ikke du køber dem i ark).  Ved de store vifter springes punkt nr. 1 nedenfor over, og ét ark vil udgøre en halv ‘gækkebrevsvifte’. De to halvdele laves identiske efter punkt 2-7. Når du kommer til punkt 8, lægger du de to halve vifter, så de peger væk fra hinanden. De to halvdele limes sammen. Tjek eventuelt min instagram-video, hvor jeg laver netop denne størrelse.
Men lad os nu komme tilbage til step-by-step-guiden: 

 1. Start med at klip de grimme kanter bagepapirsarket, og halvér det.
 2. Fold derefter det ene aflange papir på midten, så du bedre har styr på antallet af folder til næste punkt;
 3. Fold nu bagepapiret som en mussetrappe; ca. 7-8 folder pr. halvdel, synes jeg er passende.
 4. Saml folderne, så de ligger ovenpå hinanden, og buk ‘mussetrappen’ på midten.
 5. Klips viften sammen i folden på midten.
 6. Lad fortsat viften være helt foldet sammen og samlet. Du har nu den ‘klipsede’ fold i den ene ende, og viftens ‘ender’ i den anden. Klip nu en halv afrunding (som nedenfor) eller en spids i enderne – eller noget helt tredje.
 7. Hvis du vil, kan du også klippe lidt mønster langs viftens kanter. (Dette har jeg undladt på de små vifter, men altså gjort på de større vifter, som det ses på billederne.) Her er det blot din fantasi og æstetik der sætter grænserne 😉
 8. Spred nu viften ud, og lim siderne sammen, så den bliver helt rund.
 9. Prik eventuelt et lille hul i et ‘vifteblad’ og før en sytråd igennem til ophæng.

Sig endelig til, hvis I har nogen som helst spørgsmål til ovenstående <3

Gad vide, hvad jeres planer er i denne weekend?

// Sarah

 

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *