DIY: påskeæg for små og store

Det er relativt nyt for mig at pynte op til påske. Men med børnenes ankomst er lysten til at pynte op (også til denne højtid) kommet snigende. Simpelthen fordi jeg sådan håber at viderebringe min egen kærlighed til traditioner og til at ‘lave ting’. Sidste år var nok i virkeligheden første år, jeg forsøgte mig med hjemmelavet påskepynt (heriblandt et macramé-påskeæg).

I år er ‘påskeferien‘ startet tidligt eftersom, at vi på det nærmeste har isoleret os i lejligheden. Dét ene barn er forkølet, og vi har et nært familiemedlem som er i karantæne, så vi tager ingen chancer. Til min store overraskelse opdagede jeg dog, at vi havde skuffen fuld af glimmer. Havde. For nu er det meste af det hældt ud over påskeæg. Og måske der er andre derude, som har mod på at komme en smule i forkøbet med påskepynten?

 

Uanset hvad, er jeg ret overbevist om, at jeg ikke er den eneste, som lige nu skal jonglere børn hjemme de fleste af døgnets timer, og finde på aktiviteter som både børn og voksne kan trives i <3  For bare en uge siden, havde jeg ret store ambitioner om lidt komplicerede DIY’s til påsken. Men. Taget hele situationen i betragtning, har jeg mest af alt ambitioner om, at mine påske-DIY’s skal være mulige at lave med børn. (Eller laves på ret kort tid i tilfælde af, at børnene et kort øjeblik leger selv.) Dernæst er min ambition, at min pynt så vidt muligt skal laves med remedier, som jeg (eller du) allerede har i hjemmet. Og selvom anledningen er en anden nu, falder denne ‘forråds-tanke’ faktisk helt i tråd med mit ‘dogme’ for julens pynt; “Brug hvad du har“. Eller sagt på engelsk (fordi det lyder bedre); “use what You’ve got“.

 

Og dét var netop, hvad vi gjorde i går. Jeg fandt alt som mindede om karton frem, og klippede æg ud i forskellige størrelser. Derefter var der fri leg med glimmer, papir og farver. Omend det ikke er den dybe tallerken, tænkte jeg, at jeg ville dele – for fællesskabets skyld. For uden at dele herinde, tror jeg faktisk, at jeg ville føle mig endnu mere isoleret.. Ja, faktisk så giver dét der med at mødes digitalt ekstra meget mening for mig disse dage (dyb tallerken eller ej).

Men nok snak –  hvem har egentlig tid til at sidde og læse en lang smøre, hvis de har børn løbende omkring benene?

Hermed en kort DIY-guide til enkle påskeæg – for store og små:

Dette skal bruges: 
 • Karton/papir/pap/postkort. Eller hvad som helst i stil dermed. 
  Des tykkere kvalitet, des mere lim kan det klare uden at bølge. 
 • Silkepapir, gavepapir, glimmer, perler eller farver/maling.
  Hvad som helst der kan pynte. 
 • Lim.
  Jeg er som sædvanlig ret glad for den flydende slags. Fordi den binder bedre og er lettere at strø eksempelvis perler over. MEN. Alt er fint. 
 • En smule sytråd.
Dette går jeg ud fra, at du har: 
 • En blyant til at tegne æggenes omkreds.
 • En saks til at klippe dem ud med.
 • En nål eller noget andet spidst til at stikke hul i æggenes top (til ophæng).
 • Køkkenrulle eller avispapir eller et plastunderlag – dette er særligt godt, hvis du arbejder med glimmer, da det kan drysse meget.

 

Sådan gjorde jeg: 
 1. Tegn en æggeform på dit papir (gerne med en blyant, så stregen eventuelt kan viskes ud). Variér gerne æggene i størrelse.
 2. Klip æggene ud – eller lad de større børn gøre det.
 3. Lim nu glimmer, silkepapir eller perler på dit æg –  hele ægget, prikker, streger eller noget helt fjerede. Lad fantasien (eller børnene) sætte grænsen 🙂
 4. Lad æggene tørre fladt. Og drys derefter det overskydende af æggene (hvis du har arbejdet med glimmer/perler).
 5. Prik et lille hul i toppen af ægget, og før en sytråd igennem, og slå en knude på denne.
 6. Hæng æggene op på en gren, en pind,  i vinduet eller hvor du har lyst <3

 

 

Det meste befriende ved at lave kreative ting med børn er, at det altid er mindre ‘fortænkt’ og mere intuitivt. Jeg selv havde tænkt at “de skal være minimalistiske og enkle i udtrykket” før jeg gik til ‘projektet’. Klip til min datter, som tømte hele vores foråd af glimmer på æggene. Og selvom jeg havde noget andet i mit hovede, er jeg nu faktisk langt mere forgabt i hendes kreationer end mine egne <3 

Til sidst vil jeg sige, at I endelig må sige til, hvis I har nogle særlige forespørgsler her i disse mærkelige uger! Jeg forsøger at få så meget DIY og blogtid presset ind, og hvis der er noget særligt I drømmer om at se fra min hånd, så må I virkelig ikke tøve med at sige til. Jeg elsker at høre fra jer.

Jeg håber, at I er i god behold derude.

Lad os stå sammen alene <3

(Visited 81 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Hej

  Hvor er det en helt igennem fin blog du har. Er helt vild med din stil.

  Jeg har udover min egen insta profil @hannekyhn og profilen @valbylillefri. Bag @valbylillefri er min lille private børnehave. I disse Corona tider lægger jeg dagligt ideer op til #hjemmebørnehave. Må jeg bruge nogen af dine ideer og billeder, hvis jeg henviser til dig?

  Hilsen Hanne

  • Hej Hanne! SELVFØLGELIG må du dét.
   Jeg kan slet ikke forklare, hvor glad det gøre mig, at du synes der er noget, der er værd at dele 🙂 <3
   Kærligst Sarah

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *