DIY: Lys terracotta-potte

Det er mandag, og hvorfor ikke skyde ugen igang med et DIY-indlæg? For mig findes der næææsten ikke nogen bedre måde at starte en dag eller en uge på. Jeg har længe været ret glad for de lysere terracotta-farver. Det dér lidt støvede naturlook, det kan altså noget, synes jeg. De lidt mørkere (og måske mere klassiske orange-ish) terracottafarver, ja, dem kan jeg ikke helt komme overens med. Endnu i al fald. Til trods for dette, har jeg et par af netop de mørkere stående, som jeg dog ikke har nænnet at skille mig af med. Jeg har haft en idé om, at dem kunne jeg da godt trylle om til det lidt lysere look!? Upcycle dem, som det vel hedder? Og i weekenden fik jeg simpelthen gjort det. Endelig.
Dét lille DIY-projekt vil jeg dele med jer her:

Remedier:

 • En (klassisk, mørkere) terracotta-krukke
 • Hvid lakbejdse (i øvrigt samme slags som jeg brugte til mit sildebensbord). Min købte jeg i Flügger, og det er denne slags.
 • En gammel sok
 • En plastikpose eller en plastikhandske
 • En smule sandpapir

Sådan gjorde jeg:

 1. Først og fremmest sørgede jeg for at terracotta-krukken var ren og tør. Dernæst tog jeg alle mine remedier, og placerede mig et sted med GOD udluftning. Aller helst udenfor.
 2. Dernæst tog jeg først plastikposen på hånden (som en handske), og dernæst den gamle sok udover posen. Det er vigtigt ikke at røre ved lakbejdsen – den er meget hård ved huden og er svær at få af.
 3. Tag nu låget af lakbejdsen, sæt sokken (som er på hånden) for flaskens åbning, og vend kort flasken på hovedet, så du får lidt lakbejdse på sokken.
 4. Begynd nu at ‘male’ krukken med lakbejdsen. Jeg synes at det var lettest at tage én side af krukken af gangen, og at stryge i vandrette ‘penselstrøg’ med sokken. Men dét med retningen er helt op til én selv. Jeg har også set nogle med skrå og lodrette ‘penselstrøg’. Dét ser også virkelig fint ud.
 5. Fugt sokken, når du synes, at sokken ikke afgiver farve mere. Farv krukken lidt ad gangen og vent mellem hvert ‘lag’. Bejdsen suges ind i leret, og syner kort efter påførelse ikke lige så hvidt, som det gør ved første øjekast.
  Leret når dog et mætningspunkt, hvor det pludselig tager imod og bliver hurtigere hvidt end tidligere i processen. Så gør det lidt ad gangen og hav lidt tålmodighed.
 6. Når krukken har den hvidlige tone, du ønsker, slå da en knude på posen med sokken inden i, og smid begge dele ud. (Det kan være selvantændende, så det er vigtigt med knuden og derudover at det ikke placeret i sollys!)
 7. Lad nu den farvede krukke stå til tørring indtil den føles knastør.
 8. Tag til slut den lille snut sandpapir, og slib med let hånd over de værste ‘overgange’, eller de steder, hvor du synes, at det er blevet for hvidt eller shiny. Gør også dette lidt ad gangen til krukken får den rette ‘patina’, som du ønsker.
 9. Og SÅ er der ikke andet tilbage end at tage krukken i brug til lige det (grønne), du ønsker.

Kærligst Sarah

Ps. den bagerste krukke på billedet ovenfor er købt, som den ser ud, men giver et fint indtryk af, at den hvidlige effekt også klæder andre farver ler.

Husk at du er velkommen til at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst til den slags.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *