DIY: Lille vindueskarm, stor forskel.

Apropos gårsdagens indlæg, ja, så har jeg simpelthen fået et projekt gjort færdigt, som jeg nær troede aldrig skulle blive klaret. Ikke fordi det var svært. Ikke fordi det var kompliceret eller tidskrævende. Men simpelthen fordi det blev et uoverskueligt projekt nederst i bunken. Kender I dem? Dem der, fordi man tænker for længe over dem, bliver uoverkommelige. Med sådanne projekter er det simpelthen så befriende, når det så viser sig at være helt til skamme, at have gået og gruet sådan.. Fordi det er meget lettere og overkommeligt – og endda pænere – end man (okay jeg) havde forestillet mig.

Dét gør altså belønningen endnu større ved at nå i mål med et sådant projekt.

Projektet som jeg omtaler er en lille vindueskarm i vores mikrokøkken. Ærlig talt så kender jeg intet mindre køkken. Derfor er det med at udnytte enhver given chance for lidt ekstra afsætningsplads. Og en sådan chance har jeg fra dag ét set i vores vinduesramme… (Og så taler vi ikke om, at vi nu har boet her i 3,5 år.) Vinduet får så meget lys, at det simpelthen er synd og skam ikke at have lidt afsætningplads både tæt ved vasken, som er placeret lige foran, men ikke mindst for de stakkels krydderurter jeg så ivrigt ønsker at holde liv i. De har nu altså bedst af at være løftet op til så meget lys som muligt. Ja, faktisk er der så mange gode ting ved, at jeg har fået lavet, installeret og nu indtaget hylden, at jeg må stoppe mig selv her i bare begejstring.

Lad mig i stedet rette blikket mod en lille guide til, hvordan jeg gjorde. For altså, hvor jeg ville ønske, at der var flere steder, hvor jeg kunne gøre det samme igen og igen. (Jep, jeg sagde jo, at jeg var begejstret).

Dette brugte jeg:

  • En tynd, hvid plade (min var af materialet er kaldet foamalux. Først og fremmest fordi jeg havde noget liggende fra vores nyinstallerede elskab (ja, nu pudser jeg bare min glorie, I know), men også fordi det var let at skære i og vandafvisende.)
  • En hobbykniv
  • To vinkelbeslag
  • Kraftig monteringstape

Sådan gjorde jeg:

  • Den største udfordring for mig var at måle op til hylden. Jeg ville gerne have, at den vinklede sig ind i karmen. Af hensyn til ikke at skulle starte helt forfra, havde jeg målt en mm forkert, ja, så valgte jeg faktisk at skære den liiidt større end de mål jeg havde. Hellere lidt for stor end lidt for lille. Det store kan man gøre om i samme materiale. Dét kan man ikke med en for lille hylde. Herefter tegnede jeg hylden på et papir. Således var det lettere at overføre til materialet.
  • Jeg tegnede derefter hylden op på pladen, og skar hylden efter de tegnede streger.
  • Da jeg havde skåret den til efter mine mål (med en hobbykniv), sammenlignede jeg med vindueskarmen IRL.
  • Det viste sig ganske rigtigt, at jeg måtte skære lidt ekstra af. Af et par omgange.
  • Til sidst gik den lige præcis ind i hullet, og sad næsten i spænd af sig selv. (Faktisk valgte jeg her at sætte projektet lidt på hold. Det havde den fordel, at jeg (omend jeg ikke nåede i mål) kunne gå et par dage og teste dybden af hylden af. Skulle den kortes lidt af, være lidt dybere og var den i det hele taget “massiv” nok?)
  • Efter et par dage (eller 10), valgte jeg, at den var god som den var, og monterede den: Helt simpelt med to vinkelbeslag, som jeg tapede på både karm og hylde med kraftig monteringstape. Årsagen til, at jeg valgte tape er, at jeg nødig ville bore hul i vores vinduesramme. Derudover er selve hylden for tynd til at en skrue af egentlig styrke ville kunne gå i den. På den måde har jeg en tilpas holdbar løsning, men som altså også kan fortrydes eller justeres til, hvis vi (eller de næste ejere) en dag synes, at det er passende.

​Jeg håber sådan, at weekenden er god ved jer! 

Kærligst S

(Visited 41 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *