DIY: Let og hurtigt ophæng af vægtæppe

Jeg nævnte det i fredags, og jeg har vist nævnt det en del gange før her og på instagram; jeg har læææænge luret på at hænge et af vores patchwork-tæpper op. Både fordi det ser virkelig, virkelig fint ud rent visuelt, men også fordi, det giver noget fin kant og personlighed. OG ikke mindst farve. Men lad os hoppe direkte til sagen; det er nemlig søndag, og guiden er så hurtig og let, at den måske endda kan nå at blive omsat til virkelighed i andre hjem end mit før weekenden er omme?

 

 DIY-guide til et let ophæng af vægtæppe:

Materialer:
 • Et vægtæppe
 • En træpind
  Jeg brugte dén rest, jeg havde liggende fra højsengen.
 • Et par snore
  Det er vigtigt at snoren er stærk. Jeg brugte sådan nogle nylon-snore som ofte sidder i tøj, når det købes fra nyt..
 • To søm
 • En hammer
 • Og derudover er et vaterpas også en fordel..
Step-by-step-guide til vægtæppet:
 1. Mål først dit tæppe – eller dét sted du skal hænge tæppet op. OBS: Stangen skal være min. 10 cm lidt længere end tæppets bredde. Mit tæppe er dog alt for stort til vores soveværelses væk, og tæppet er hængt op foldet. Derfor målte i stedet efter sengen, da jeg ønskede, at pindens længde skulle svare til sengens bredde.
 2. Sav nu din pind til i din ønskede længde.
 3. Hold pinden op, hvor du ønsker, at tæppet skal hænge, og markér en prik ca. 5 cm. inde fra hver af pindens ender.
 4. Vær sikker på, at punkterne er i vater (eller læg eventuelt vaterpasset ovenpå din pind).
 5. Slå to søm i, hvor du har markeret dine to punkter.
 6. Bind to løkker af dine snoer, og hæng dem på sømmene.
  (Løkkerne skal naturligvis være lige lange for, at din pind kommer til hænge lige)
 7. Stik pinden ind i de to løkker.
 8. Hæng tæppet over din pind.

Et voila. Et vægtæppe klar til at pynte væggene – og til brug, når dette er på tapetet 😉

Jeg ønskede mig sådan, at tæppet stadig kunne tages ned og bruges til leg, picnic og hule SAMTIDIG med, at jeg drømte om, at det i mellemtiden kunne pryde væggen. Denne løsning er let, hurtig og overraskende stabil. Derudover kan jeg ret godt lide, at ophænget næsten er usynligt. Ved første øjekast ligner det næsten, at det blot er en pind med et tæppe på..

Ps. Hvis du ønsker at se guiden i en video-udgave, kan du tjekke den ud på min instagram her.

Pps. Man kunne selvfølgelig også have hængt pinden op i to kroge, men så store kroge havde jeg ikke på lager herhjemme. Og ophæng af kroge kræver også lidt mere arbejde (en boremaskine, rawplugs mv). Men dette er altså også en god løsning.

Kærligst Sarah

 

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *