DIY: let lysestage pyntet til jul

Jeg bliver i den lidt ‘lette’ ende af DIY-skalaen. I dag med en let hjemmelavet lysestage. Jeg varmer lige mig selv op til flere nye DIY’s igen ovenpå den sidste uges begivenheder (eller bare pressemøder og corona-tilfælde). Men. Enkle og hurtige DIY’s kan virkelig også noget. Og har du allerede en tom glasflaske af en art, tager denne DIY rundt regnet 5min. Og det er højt sat! Har du ingen tom flaske, så har jeg et godt bud på en aktivitet til weekenden 😉 Julefrokosterne er jo aflyst, så vi må tage sagen i egen hånd, ikke? Ha. Min flaske er i øvrigt en Gin-flaske, og hvis du vil vide lidt mere om, hvor glad jeg er for GT’s (og hvordan de bliver gode til min smag), så læs her..

Denne simple DIY har jeg haft i tankerne siden sidste jul, da jeg gentog denne DIY-lysestage. Men da var julen allerede ovre, og jeg gemte den til i år. Og som tiden er gået, er jeg blevet helt nervøs for, om den nu ville være lige så fin i virkeligheden, som jeg gik og forestillede mig. Men helt modsat det forestående nytår  (som liiiige er blevet en tand mindre festligt, end jeg havde drømt om), ja, så skuffede denne lysestage mig heldigvis ikke. Faktisk tværtimod. Og positive overraskelser falder på et tørt sted disse dage. Så DERFOR tænkte jeg, at det var helt og aldeles passende at delle denne lille DIY i dag…

 

Jeg synes rigtig godt om den forstørrende effekt, som vandet har på grenene. Det minder mig lidt om en sne(k)ugle. Bare i lysestageform.. 

Min DIY-guide til enkel julelysestage:

Materialer:
 • En tom glasflaske.
  Gå gerne efter en flaske med en relativt bred åbning i flaskehalsen. Sammenlign eventuelt med de lys du har. Min er en Botanisk Gin af Wenneberg og Sønner, som udover at smage fabelagtigt har en virkelig fin flaske(form) og -åbning.
 • Rensebenzin eller anden rengøringsmiddel, som kan hjælpe dig til at få klistermassen af din tomme flaske.
 • En klud.
 • Lidt vand.
 • Et par grene (eller flere, hvis du lyster)
  Jeg brugte lidt gran fra mit lille grantræ samt et par grene fra en busk/plante jeg her mig. Alternativt kan man også gå en tur med en saks i lommen.. 
 • Et kronestearinlys.
  Jeg synes, at det er lettest at få kronelysene til at sidde godt fast i flasken, hvis det er den type, som “snævrer” ind forneden. 
 • En (gren)saks.
STEP-BY-STEP-guiden:
 1. Rens først din glasflaske udenpå. Tag eventuelle labels af, og sørg for – ved hjælp af eksvempelvis rensebenzin – at klisteret er af flaskens overflade.
 2. Fyld flasken med vand.
 3. Klip et par kviste/grene af de planter, du synes er pæne.
  Prøv dig frem, til du synes om udtrykket, og ‘stop grenene godt ned i flasken. Jeg brugte saksens spids til at få grenene godt ned. 
 4. Sæt til slut et lys i flaskens halsåbning.
 5. Og du har nu en lysestage med julegrønt, som kan varieres på i utallige udtryk..
  .. og i det samme nu slår det mig, om jeg ville kunne pynte den lidt ekstra nytårsfestligt glimmer, når den tid kommer?

 

.. Hvad mon I ville pynte en sådan enkel lysestage med?

Hvis du kaster dig ud i denne lysestage, håber jeg, at den vil gøre dig lige så begejstret, som den gjorde mig..

 

Rigtig glædelig torsdag fra mig til dig.

Kærligst mig

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *