DIY kalenderlys..

I går slog klokken november, og nedtællingen til december er begyndt herhjemme. Særligt i år har jeg sådan brug for at begynde tidligt på juleriet – jeg har ligesom brug for at se frem til noget. Og hvilket bedre sted at starte end ved et DIY kalenderlys?

I årevis har jeg ønsket mig at lave mit eget kalenderlys. Dog uden held. Ja, jeg forsøgte mig faktisk for et par år siden, med et alternativt ét af slagsen.. Og jeg var glad for det, men jeg har fortsat drømt om at være i stand til at lave et “rigtigt” kalenderlys. Men havde egentlig givet lidt op. Samtidig har jeg i mange år haft ret så svært ved at finde netop dét kalenderlys, jeg synes om. Mange kalenderlys er i mine øjne enten for pyntede, for store eller for klassiske. Ha. Ja, jeg er ikke let at stille tilfreds. Og dog. Jeg ved godt, at et kalenderlys – særligt i lyset af verdenssituationen – er en lille bitte detalje! (#punintended) Og jeg ville helt fint kunne sove om natten uden et kalenderlys! Jeg vil heller ikke pålægge nogen som helst andre at gå op i, hvordan et kalenderlys ser ud. (Faktisk ville jeg meget ofte selv helst være fri.)

Men. At tage sagen i egen hånd, og lave et lys om til kalenderlys, er at gøre noget. Noget som gør mig glad. Lidt lige som et godt måltid mad gør andre glade. (Ok, mad gør også mig virkelig glad). Og særligt i denne tid, er det ekstra tilfredsstillende at gøre noget. Tage sagen i egen hånd (omend sagen er lille) og gøre noget ved en (igen lille!) frustration. Der er så meget, som det er svært at gøre noget ved. Og hvis en lille ting, kan give mig en stor følelse af, at kunne gøre noget ved det.

… Ja, så føles det ikke så fjollet endda at tage (kalenderlys)sagen i egen hånd.

Derfor kommer her DIY-guiden til et hjemmelavet kalenderlys:

DIY: Kalenderlys

Materialer:

 • Et højt lys (ikke lavet af 100% stearin, men et blødere materiale. Mit er lavet af 100% paraffin og måler 40cm i højden (og er købt i Søstrene Grene)
 • Stempler med tallene 0-9 – også købt i Søstrene Grene
 • En høj vase (eller evt. et stort fad) til at dyppe lyset i vand
 • Varmt vand (bare fra vandhanen)

 

DIY kalenderlys step-by-step:

 1. Fyld din vase eller fad med ca. 40graders varmt vand.
 2. Kan hele dit lys ikke være i vandet, start da med at stille lyset i vasen, så den nederste del af lyset er dyppet i det varme vand.
 3. Lad det stå ca. 15 min.
 4. Tag lyset op af vandt, og begynd nedefra med at præge tallene ind i lyset.
  Nederst på lyset “stemples” 24, ovenover 23 osv.
  Pres godt til, og forsøg at få tallene til at stå nogenlunde lige overhinanden.
  (Eller lad være – jeg kan ret godt lide, at man rent faktisk kan se, at det er hjemmelavet.)
 5. Mister lyset sin varme og blødhed, gentag punkt 2 og 3 ovenfor og fortsæt med tallene, hvor du slap.
  Forsøg dog at undgå at dyppe den del af lyset i vand, som allerede har fået “skrevet” tal på sig. Gøres tallene varme igen, vil de udviskes lidt. Men for tvivl ej, det kan altid gøres om igen.
  OBS: Er dit lys spidst, som mit, er det dog en god idé ikke at lade spidsen hvile mod bunden af vasen med det varme vand – står lyset op hovedet med fuld vægt, kan spidsen knække. Jeg holdt derfor mit lys, da den ende skulle varmes op.
 6. Når alle tallene op til 1 er præget ind i lyset, er det en god idé at se efter, om lyset stadig er lige. Hvis ikke, bøjes lyset forsigtigt, så det rettes ud.
 7. Nu stilles lyset ret op og ned for at “størkne” igen.
 8. Og vent (så) tålmodigt (som muligt) på, at det bliver december – for nu er et hjemmelavet kalenderlys klar!

Sig nu endelig til, hvis I får glæde af min guide – her eller på instagram.

Og husk endelig at stille spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor <3

Jeg elsker at høre fra jer!

Kærligst S

(Visited 104 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *