DIY: Hårbøjle med perler

Kan man kalde det en vane, når man har gjort noget to gange i streg?
Sidste mandag udgav jeg et DIY-indlæg, og i dag har jeg simpelthen tænkt mig at gøre det samme. Det føles som en positiv spiral. Måske jeg endda får et ud næste mandag? SÅ må det da kaldes en vane, ikke?

Der er SÅ stor forskel på DIY-processer for mig. Det projekt, jeg vil dele i dag, har været under opsejling i mere end et halvt år(!) Jeg har taget det frem, lagt det væk, og gemt det helt væk i længere perioder. Egentlig er det ikke såååå tidskrævende, omend det da kræver lidt friske øjne. Nej, det der har forsinket processen aller mest, er noget så irriterende som præstationsangst. Jeg har gået rundt om mig selv, og skiftevis været glad og utilfreds med resultatet. Og så har jeg lagt det væk, tænkt “jeg skal lige se det an”, for senere at få kolde fødder. For kan jeg overhovedet finde ud af det? Sådan har jeg spændt ben for mig selv gang på gang.. Fordi jeg ikke altid troede på, at jeg var i stand til at gøre det flot.

Fascinationen af de perlebesatte hårbøjler startede, da jeg for længe siden så Cathrine med sin fine rødlige sag. Og da jeg i weekenden så, at Acie havde en anden perlebesat hårbøjle på , mens hun sad i barselssengen, gik det op for mig, at projektet ikke skulle vente længere; Det er jo en perfekt håropsats, når man er på barsel? Det kan jo shine ethvert outfit op. Og holde håret væk fra ansigtet (og babyfingre) ikke mindst.

I et forsøg på at komme ud af min selvkritiserende rille, satte jeg mig derfor for, at jeg på én babylur SKULLE have gjort hårbøjlen færdig. Og tænk, det lykkedes. Dét kom der denne hårbøjle ud af:


Sådan gjorde jeg:

Remedier:

 • En enkel hårbøjle
 • Perler og/eller palietter af forskellig art.
 • Snor (eventuelt i samme nuance som ‘stenene’ du vil sætte på hårbøjlen)
 • En tynd nål, som kan gå igennem dine perler/palietter.
 • En lille saks.

Tips til materialevalg:

Jeg valgte en ensfarvet, enkel hårbøjle med ‘fladt’ stof omkring sig. Valget faldt på velour, fordi jeg synes det spillede godt op af perlerne. Jeg fandt min i Glitter.

Angående perler kan de købes hvor som helst (Søstrene Grene, Panduro og boghandlere har garanteret et udvalg). Jeg er dog vild med at udnytte de ting, jeg allerede har ved hånden. Faktisk brugte jeg udelukkende perler og palietter fra en gammel perle- og palietbesat kjole, jeg havde liggende. Kjolen er en udpræget graviditetskjole, så jeg skal efter alt at dømme ikke bruge den igen. I tilfælde af, at den dog kommer i brug (af andre eller mig selv), tog jeg dog primært perler/palietter fra under armene. (Jep, så mange var der at tage af, at der også var sten under armene). På den måde springer det ikke i øjnene, at jeg har været på rov efter kjolens ædelstene 😉

Sådan gjorde jeg:

I bund og grund er DIY-guiden helt simpel;

 1. Sy perler og palietter på hårbøjlen, som du synes, det er flot.

Haha. Men her er lidt mere detaljerede tips:

 • Tråd nålen, og fastgør den på indersiden af hårbøjlen (med en knude for enden af snoren og et par efterfølgende fastgørende sting.)

 • Jeg foretrak at starte i først den ene ende af bøjlen (bag øret), og bevæge mig ind mod midten. Derefter gjorde jeg det samme i den modsatte side. På den måde følte jeg det lettest at holde arbejdet nogenlunde spejlvendt.

 • Før snoren om på forsiden under hårbøjlens stof.

 • Montér nu perlerne/palietterne, som du ønsker på bøjlen.

 • Vær opmærksom på, at det både er afgørende, hvor nålen føres op, og hvor den føres ned i stoffet, da de på den måde kan ‘dreje sig’. Prøv dig frem, og stram let til undervejs.

 • Personligt synes jeg, at det sværeste var at vælge, hvad jeg synes ‘var flot’. Jeg søgte inspiration i de mønstre, min palietkjole havde, og jeg søgte inspiration hos de hårbøjler jeg havde set rundt omkring;
  Hvor mange/hvor få perler/palietter synes jeg om?
  Hvor tæt skulle de sidde?
  Hvilke mønster synes jeg om (blomster/striber/prikker?

 • …Men mest af alt, fandt jeg hurtigt ud af, at det var lettere at prøve mig frem! Det gode ved dette DIY-projekt er, at det altid kan gøres om. Falder det ikke ud, som du synes, spoler du bare tilbage (og det gjorde jeg et par gange eller 7).

 • Afslut ved at hæfte enderne, så man så vidt muligt ikke kan se det (det kan også gøres på indersiden af bøjlen eller under en lidt større paliet).

 • Klip til sidst snorens ender af, og tag den ‘nye’ hårbøjle i brug 🙂

Mon I derude går med hårbøjle, og kunne finde på at gå med en perle-/palietbesat slags?
Jeg er nysgerrig – har I lyst til flere DIY’s til håret?

Uanset hvad, håber jeg, at denne solrige mandag har været god ved jer.

Kærligst S

Husk at du er velkommen til at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst til den slags.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *