DIY: Fra køkkenrulle til påskehare

Jeg har sådan forsøgt at finde nogle lette påske-DIY’s, som børnene kunne være med til. Indtil videre, er det dog kun blevet til de påskeæg, jeg viste jer for snart et par uger siden. For det kniber ærlig talt for mig at få både en 1-årig og en 3-årig til at holde koncentrationen. Og til at få min tålmodighed til at række. OG ikke mindst at få materialerne til at række. For selvom jeg godt kunne købe noget online, er det vel nærmest blevet et dogme for mig kun at lave påskepynt af det, vi allerede har herhjemme. I dag har jeg således forsøgt mig med en påskehare.

For at kunne have børnene engageret, og for at vi ikke skulle ud og købe materialer ind, prøvede jeg at gøre påskeharerne så simple som muligt. Well. Det tog mig simpelthen 3 flotte dage at få det til at ligne en påskeharer. Nogenlunde da. Jeg passede godt nok begge børn samtidig, men alligevel. Det har ikke været min stolteste DIY-proces. Haha. Det viste sig både lidt svært for mig at få formen rigtig på haren, men også at få den til at hænge med ørerne opad, når først snoren var i. Jeg ved ikke, om det er coronakuller. Uanset hvad tænkte jeg, at en lille DIY-guide var på sin plads trods simpliciteten. Sådan én kunne jeg i al fald godt have brugt 🙂

DIY-guide: Fra køkkenrulle til påskehare

Materialer:
 • Et køkkenrulle (eller toiletrulle)
 • En saks
 • Lidt lim eller dobbeltklæbende tape (en klipsmaskine kan til nøds også bruges, hvis du er løbet tør for det andet klister)
 • Lidt sytråd og en nål
 • Hvis du ønsker at dekorere med glimmer eller andet, kan dette også bruges.
Step-by-step:
 1. Klip køkkenrullen over, så du får tre lige brede ringe
  .. mine var ca. 0,5-0,8mm på øjemål. At måle havde hverken jeg eller børnene tålmodighed til.
 2. Form først den ene af de tre ringe så rund som mulig. Denne ring vil være påskeharens hovede.
 3. Afrund de to sidste cirkler i den ene ende. Den anden ende forbliver ‘spids’. Disse to spidse cirkler er ørerne.
 4. Lim nu de to ører på det ‘runde hovede’.
  Min oplevelse var, at de lignede mest, hvis de sad så tæt sammen som muligt. 
 5. Stik nu en nål med tråd igennem påskeharen – nedefra og op mellem ørerne. Træk snoren igennem pånær enden, og før tråd og nål tilbage igennem samme hul. Træk nålen af snoren og saml de to ender af snoren, og slå en knude.
  Se eventuelt knuden på billedet nedenfor. 
 6. Lim nu ørerne sammen, så de også holder fast om ophængssnoren.
  På den måde sikrer du dig, at haren hænger den rigtige vej – med ørerne opad. 
 7. Hæng nu harerne op, hvor du ønsker det. Eller dekorer med glimmer/farver eller andet.
  Hvis du vil, kan påskeharens hovede også erstattes med en stor træperle. Og snoren mellem ørerne kan også udskiftes med en tykkere bomuldsgarn. Her brugte jeg resterne fra mit påskeæg fra sidste år

Sig endelig til, hvis du har spørgsmål!
Og hvis du forsøger dig, så sig også endelig til – her eller på instagram 🙂

Jeg elsker at høre fra jer.

Kærligst S

 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *