DIY: Flyvende fugle som julepynt

Jeg har først ret sent lært julefugle at kende. (Hedder de overhovedet det?) Fugle som julepynt, altså. Det har dog altid været en del af min svigerfamilies juletradition, at have fine glimtende fugle på juletræet som julepynt. Det er så fint, synes jeg. Og i årevis har jeg selv ønsket mig at tilføje fugle til min julepyntssamling. Faktisk lavede jeg sidste år skabelonen til enfugle, men fordi jeg var syg det meste af julemåneden sidste år, blev fuglene aldrig til julepynt. I stedet blev de i januar til en uro til en meget kær veninde og hendes søde barn. Men i år skal det være. Ja, faktisk har jeg endnu en fugleidé i tankerne, men first thing first..

Og som jeg erklærede for en lille uge siden, har jeg tænkt mig at give det grå vejr og de noget anderledes jule- og nytårsudsigter igen med en ordenligt klat lim og en hel bunke glimmer-julepynt. Og måske I har lyst til at være med? I al fald har jeg lavet en lille guide til de guldbesatte fugleophæng – som altså er tænkt som julepynt, men som sikkert kan bruges til alt muligt andet (pynt) også.

DIY-guide til mine fugle (som julepynt):

Materialer:
 • En fugleskabelon – download eventuelt min ved at trykke her.
 • Pap/karton – her brugte jeg karton fra emballage/notesblokke
 • Silkepapir – jeg har gemt fra gaver, jeg har fået
 • (Hobby)lim
 • En saks
 • En blyant
 • Et viskelæder
 • Eventuelt lidt glimmer
 • En nål
 • Ståltråd eller tråd til ophæng

Step-by-step-guide:

 1. Tegn fuglen af fra skabelonen til dit karton/pap med en blyant.
 2. Klip fuglene ud og visk eventuelle blyantsstreger væk
 3. Lim silkepapiret på fuglen (smør selve limen på papfuglen og læg silkepapiret ovenpå. Glat eventuelt forsigtig ud, hvis det krøller. Gør du det omvendt (og kommer limen på silkepapiret, risikerer du at silkepapiret går itu.)
 4. Gør det samme på den anden side af fuglen. Og lad limen tørre.
 5. Læg fuglene med silkepapir i pres (under tykke bøger fx), så fuglene bliver flade/lige.
 6.  Klip nu fuglene til, så silkepapiret følger papfuglens kant.
 7. Prik et hul i fuglen (den flyver mest ‘ligeud’, hvis hullet sidder ca. midt i vingen)..
 8. .. og før en (stål)tråd igennem hullet, og bind en knude, så fuglen kan hænge i løkken du netop har bundet.
 9. Pynt eventuelt fuglene med glimmer..

Et voila. Fuglene er flyve- og juleklar.

Mon I her ved at føle jer juleklar? <3

Kærligst S

(Visited 35 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *