DIY: Et hængende ‘juletræ’

Vi har intet ægte juletræ i år. Det har vi sådan set sjældent. Både fordi det fylder meget, men også fordi vi endnu ikke er så “voksne”, at vi holder jul hos os selv. De senere (mange?) år, har jeg dog samlet på julepynt. Netop for at samle lidt løbende til den dag jeg måtte skulle holde jul og dermed fylde et helt juletræ. For mig virker dét som noget af et projekt, men jeg kan dog se, at jeg lige så stille får samlet lidt sammen. Jeg har lavet dén ‘regel’ med mig selv, at jeg hvert år skal finde én slags pynt, som jeg virkelig synes om, og købe den. På den måde ender jeg jo én eller anden dag med en del pynt, som jeg virkelig har (haft) et godt øje til. Nogle år har det været håndlavet keramik, som jeg har købt for de sidst ører SU, i år var det noget så simpelt som gule glaskugler fra H&M Home. Men hvad skal man bruge pynt til uden et juletræ? Jo, den skal da alligevel vises frem her i julen. Sidste år lavede jeg en form for julepyntsguirlande, og jeg synes faktisk virkelig godt om at koncentrere pynten om ét primært sted. Det giver et mindre rodet udtryk (rod kommer der hurtigt nok), og så kan det også give en følelse af at have et form for jule-hovedrolle herhjemme. I år ville jeg dog gerne kombinere det samlende punkt med et form for juletræ, og de ambitioner kastede følgende DIY-projekt af sig:

Her er hvad jeg brugte:

 • Tykt bomuldsgarn
 • En (hvid) liste, som kan saves i tre passende længder
 • (Og dermed også en sav)

Her er hvad jeg gjorde:

 • Først saves pinden i tre stykker, som du synes træet skal være bredt. (Mine længder er hhv. 31, 48 og 68cm.)
 • Klip to lange stykker bomuldsgarn. (Mine var 175cm hver, men mål hellere for meget op end for lidt. Du kan altid klippe resten af til slut.)
 • Læg begge snore dobbelt, sådan at du får en løkke i den ene ende og to ender i den anden.
 • Læg den længste pind i de to løkker, og bind en knude på hver snor, sådan at pinden holdes fast ned mod løkkerne.
 • Vurder hvilken afstand du ønsker mellem den længste og den midterste pind, og sæt en knude på hver snor, som pinden kan hvile på, og en knude over pinden, sådan at den holdes fast det ønskede sted.
 • Gør det samme med den korteste pind. (Afstanden mellem minde pinde er 24cm)
 • Slå til sidst en knude på de i alt fire ender bomuldsgarn, og hæng “juletræet” op i den samlende knude (som i øvrigt med lidt god vilje ligner en stjerne). Hvis ud har lige rigeligt med garn nu, så klip det af, du mener er i overskud.
 • Hvis du ønsker det, kan du stadig i hængende position justere afstanden mellem pindene ved at justere på løsne og flytte knuderne.
 • Hæng din julepynt på de tre pinde. Eller.. ahem.. “juletræet”…

Har I mon juletræ i jeres hjem, eller hvordan foretrækker I at flashe jeres julepynt?

Rigtig glædelig 3. søndag i advent!

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *