DIY: En snoet julekugle

Jeg har sat mig for, at årets juleoppynt herhjemme ikke må være nyt. ALTSÅ, hvor jeg før i tiden har været god til at finde på undskyldninger for at købe pynt ind til jul. Jeg elsker stadig jul og julepynt lige så højt, som alle andre år. Men jeg gad godt at udfordre mig selv til at finde på julepynt. Med hvad jeg allerede har indenfor hjemmets fire vægge. Og dét er netop, hvad dagens DIY handler om; at udnytte dét som allerede er og trylle det om til noget andet..

I dette tilfælde drejer det sig om en julekugle. En julekugle, som har fulgt mig i flere år, men hvis motiv jeg er aldrig er blevet helt ‘solgt’ til. Solgt blev jeg til gengæld, da jeg lavede en make-over af et påskeæg i foråret. Derfor slog det mig, at jeg måske kunne bruge samme teknik til at shine mine ældre julekugler op med. Med resterne af den snor jeg havde tilbage derfra. Se bare her, hvordan jeg gjorde;

DIY-guide:

Remedier:

 • Flydende lim
 • Tyk bomuldssnor / macramésnor. Min er af denne type og købt i Panduro Hobby
 • En julekugle med jævn overflade, som du ikke har lyst til at hænge op, som den er.

Jeg går ud fra, at du har:

 • En saks
 • Tændstikker eller andet til at påføre limen med

Step-by-step:

 1. Fjern i første omgang den eventuelle snor, som måtte sidde i din julekugles metalophæng. Snoren forstyrrer arbejdet.
 2. Påfør godt med flydende lim den de øverste 2 cm af kuglen.
 3. Tag fat i snoren ca. 5 cm fra enden, og sno snoren omkring metal-påhænget. Læg snorens ende, så den peger ned mod kuglens runding, og ‘dæk’ enden ved at sno snoren ovenpå enden. (Se billedet nedenfor.) Fugt eventuelt også snorens ende med så lagene af snor kan klistre derpå.
 4. Fortsæt med at påføre (rigeligt) med lim i takt med, at snoren føres længere og længere ned over kuglen – én omgang ad gangen.
  Note: Sørg for at presse snoren godt ind mod julekuglen, mens du holder øje med, at snoren ikke trækkes fra hinanden (så der kommer hul mellem omgangene). Pres heller ikke snoren så tæt sammen, at den kommer til at bule. Prøv dig frem. Og vær ikke bange for at spole tilbage, hvis det ser lidt skævt ud.
 5. Klip snoren af, når du har 1-2 omgange tilbage.
 6. Læg enden af snoren under den sidste ‘runde’ snor – og pres godt til. (se igen billede nedenfor) Til (bag)enden af julekuglen, bruges riiiigeligt med lim på kuglen og også på snoren.
 7. Lad kuglen tørre – gerne natten over.
 8. Sæt en tynd silkesnor i, og kuglen er klar til at blive hængt op.

I må endelig sige til, hvis I har spørgsmål <3

Må jeres onsdag være god ved jer.

Kærlige DIY-hilsner fra mig

Husk at du altid er velkommen til at følge mig på Bloglovin’ og Instagram , hvis du har lyst til den slags <3

(Visited 29 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *