DIY: En simpel makeover af krukker

Jeg har været i tvivl om, om denne makeover kunne kategoriseres som en DIY eller et tip, men eftersom at det allerede har sneget sig til at være fredag i dag, er beslutnignen taget; lad os kalde det en DIY i denne omgang (og ikke et tirsdagstip). DIY-betegnelsen er vel ret beset også passende i den forstand, at det er en makeover jeg har tænkt mig at vise. Udført med de bare hænder. Dog en ganske enkel og let én af slagsen. Ja, jeg vil faktisk vove at påstå, at det ingen videre forudsætninger kræver for at udføre denne DIY.

For et år siden købte jeg tre styk krukker på loppemarkedet..

Jeg drømte allerede dengang  – som i år – om et mere frodigt udendørsområde heroppe ved sommerhuset, og jeg ledte efter budgetvenlige krukker. Dén jagt var lettere i tanken end i virkeligheden. Først og fremmest er der ikke særlig mange, som sælger større krukker. (Jeg går du fra, at folk holder på dem de har. Og det forstår jeg!) Dernæst var de svære at find pæne i farven, synes jeg. Eller i al fald at finde nogle som faldt i min smag. Så da jeg faldt over tre styk mørkeblå urtepotteskjulere til en flad halvtresser, slog jeg til. Jeg tænkte, at jeg da om ikke andet kunne male dem? For jeg ønskede mig egentlig en farve, som kunne bløde det sorte træhus lidt op..

Tiden gik og klokken slog, og pludselig var det forår igen, og jeg havde endnu ikke malet de krukker..

.. og jeg var altså bare ikke helt tilfreds med, at have tre krukker stående, hvis farve jeg egentlig ikke rigtig brød syntes passede ind.. Men jeg havde en idé om, at en make-over ville være både tidskrævende og besværlig. Lige indtil jeg stod i en butik, hvor de havde spraymaling, som også kunne bruges på keramik. Jeg hapsede straks en spray, og samme aften røg første lag på. Jeg havde end ikke tid eller ro til andet end at tørre krukkerne over med en fugtig klud og lade dem tørre. Den lange ventetid havde gjordt mig utålmodig. Og til trods for dét var resultatet meget finere og lettere end jeg havde turde drømme om.

Før makeover’en havde jeg tre styks urtepotteskjulere i den blålige farve.. På billedet ovenfor kan farveforskellen ses – lag for lag. Den bagerste står i den originale glasur. Den højre har fået to lag, mens den venstre krukke har fået lag spraymaling. 

DIY-guiden kort og godt: potteplanter kan let og enkelt få en makeover ved et par eller fire lag spraymaling. På spraymalingen skal stå, at det kan anvendes til keramik/ler. (For bedre holdbarhed tror jeg, at det er godt at slibe keramikken let og rense overladen grundigt for fedt. Og læs i øvrigt altid indholdsfortegnelsen grundigt. (I min iver var jeg lige ved at komme galt afsted med den effektive spraystråle af maling..) 

Jeg tænkte, at denne lette DIY-make over måske var noget i denne hede, hvor de færreste af os orker at stå og hamre og borde. Nej, en lille sprayklatmaling er langt mere overskuelig. Og samtidig er effekten og dermed glæden til at se med det samme!

Må endnu færre krukker hermed gå til spilde, og endnu flere få nye hjem og nye (grønne) liv.

Kærligst S

(Visited 55 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *