DIY: En frisk tørret blomsterkrans

Inspireret af sidste uges indlæg om tørrede julekranse , har jeg efter flere dages tilløb fået sat mig ned og samlet min egen julekrans.

Det viste sig at tage både kortere tid, være sjovere og gøre mig mere glad, end jeg havde fået bygget op i mit hovede. Min nølen handlede primært om, at jeg ikke helt synes, at jeg kunne finde den type grene, som jeg gerne ville. I stedet endte jeg med at bruge, hvad jeg havde herhjemme i forvejen. De grønne grene (med gule ‘dutter’) er således de eneste friske blomster, jeg har købt i flere måneder (og sang alligevel på sidste vers, efter at være købt ind som bordpynt til Mortens Aften i søndags), mens resten af kransens blomster er tørrede sager fra min 30-års fødselsdag, hvor jeg fik en fin buket i gave.

Dét jeg tog med mig fra sidste uges inspirationsindlæg var, at de asymetriske kranse, havde tiltrukket mit øje mest. Derudover ønskede jeg et lidt mere ‘vildt’ look i udformningen (den måtte godt ‘stikke lidt af’), mens jeg i farverne godt gad et lidt mere afdæmpet look.

DIY-guide til kransen:

Jeg brugte:

  • En rund metalring. Min er købt som uro-ophæng i Søstrene Grene.
  • En tynd ståltråd.
  • Friske/tørrede blomster.
  • En saks (til at klippe grene og ståltråd).

Sådan gjorde jeg:

  • Jeg starter fra den ende, som jeg synes at ’toppen’ af blomsterne skal pege imod.
  • Den første blomst fastgøres med metaltråden – fast og sådan at ståltrådsenden ikke kan ses eller stikker.
  • Herfra bevæger jeg ståltråden langs blomstens stilk og kransen, mens flere blomster tilføjes – Nummer 2 blomst ‘dækker’ således for nummer 1’s ståltråd, nummer 3 over nummer 2’s montering, og sådan fortsættes der rundt.
  • Des ‘tyndere’ grenene bliver des sværere er det at skjule ståltråden. Jeg bandt ståltråden lidt løsere disse steder, sådan at lidt kortere blomster efterfølgende kunne lirkes ind under ståltråden og dække de steder, jeg fandt det nødvendigt.
  • Fortsæt til du synes, at udtrykket er, som du synes om.
  • Lad den eventuelt hænge et sted, hvor du kan se den den første dags og så du kan rette til, hvis du får lyst til dette.

Det eneste jeg er liiidt spændt på er, hvordan de grønne grene (og gule dutter) tørrer!?

Wish me luck, så ønsker jeg jer god weekend 😉

(Editors note: jeg skrev dette for et par dage siden, og jeg kan nu se, at de længste tynde blade begynder at tørre med tyngdekraften. – dvs. De bukker lidt nedad. Derfor vil jeg – hvis jeg kunne gøre det om – vende kransen på hovedet mens de friske blade tørrer, sådan at de vil ‘hænge med tyngdekraften’, og i tørret tilstand vil virke til at ‘stritte’ frem for at bøje hovederne. Jeg håber, at det giver mening, uden at lyde alt for søgt 😉 ! )

(Visited 99 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *