DIY efterårskrans

De fleste dage synes jeg, at det er lettere at være mor, end jeg var blevet varslet.
Ja, og måske lyder det liiidt irriterende for nogen, men jeg var simpelthen forberedt på ikke at kunne stå på mine ben af træthed, og at føle mig som en hængt kat de første to år. Mindst. Jeg synes med andre ord, at jeg var blevet stillet værre ‘krigstilstande’ i sigte end, hvad jeg synes det er. Helt generelt set.

Og så er der dage som i dag, hvor jeg bliver testet. Testet på min tålmodighed, pædagogik og mit overblik. Mest af alt testet fordi jeg ikke selv er ‘ovenpå’. Testet fordi jeg ikke selv tænker hurtigt nok til at gribe situationer i opløbet.. Inden hele stuegulvet er overtegnet med tusch, eksempelvis.

Det har ellers været en virkelig god weekend. I går tog jeg mig endda tid til at binde et par efterårskranse. Og ej, hvor gjorde dét mig bare glad! (Det lyder måske mere overskudsagtigt end det var. Men jeg nåede det med hiv og sving mellem tøjvask og andre praktikaliteter, under den yngste beboers middagslur.) Jeg øver mig i, at gøre sådanne ting for og med mig selv, som noget af det første, så jeg ved, at jeg når det. Men det er ærlig talt lettere sagt end gjort. Særligt når der eksempelvis ser overtegnet på gulvet, og jeg ved, at det er lettere at få af hurtigt. Haha.

Set i lyset af, at jeg netop ikke altid (læs: sjældent) når alt dét, jeg drømmer om, er der virkelig en anden meget stor fordel ved en aktivitet, som at binde en efterårskrans: Glæden der varer ved, hver gang jeg ser på dem igen! Jeg bliver glad for at kigge på noget, som jeg synes er fint, og som jeg ved, at jeg har formet med mine egne hænder. Tænk, at jeg gjorde det. . Dét minder kransene mig om, sådan som de hænger på vores fordør og i vores gang nu.

Derfor tænkte jeg, at jeg ville dele en lille guide her. Måske det også kunne bringe andre glæde?
(Egentlig minder guiden om min tidligere julekrans, som du kan finde forklaringer til her.)

Hvad brugte jeg:

 • En krans (jeg havde både en broderiring (kan købes blandt andet i Søstrene Grene) og én lavet af blød ‘kobbertråd’.
 • En tynd form for ståltråd
 • Et lille bund blomster. Spørg efter nogle ,som kan holde sig tørrede i blomsterforretningen. Krydr eventuelt med én, som giver et lidt friskere pust, sådan som jeg gjorde, men som altså også skal skiftes ud løbende.
 • En saks

Hvad gjorde jeg:

 • Find ‘midten’ af kransen – lige overfor dér hvor du vil have den til at hænge på en krog eller et søm. (Fra nu af kaldet klokken 6).
 • Placér den første blomst ca. klokken 9 på kransen. Sno ståltråden en del gange om samme sted, når du starter, så du er sikker på, at den er hæftet. Jeg bandt den ikke i spidsen af grenen/blomsten, da jeg godt kan lide det lidt loose look.
 • Når jeg synes, det er tid til en ny blomst, hæfter jeg den udenpå, samtidig med at jeg skjuler blomst nr. 1’s stilk bagved. Jeg bevæger mig hele tiden ned mod klokken 6. Jeg brugte begge gange kun 2 blomster(grene) dertil.
 • Når der er bundet blomster(grene) ned til klokken 6, brydes ståltråden, og den hæftes på samme måde som i starten.
 • Der startes nu fra den højre side af kransen. Jeg lavede den ene krans i et symmetrisk udseende (og startede dermed klokken 3), og den anden i et asymmetrisk. Det er helt op til dén der binder 🙂
 • Gør på samme måde, som på venstre side.
 • Da jeg igen ankom til klokken 6, havde jeg nu stilke-ender fra begge sider. De lange stilke klippes af så tæt på kransen som muligt, og en lille blomst, gren eller løse blade bindes nu forsigtigt over endestilkene, sådan at de elegant skjules.
 • Et voila, så er det blot at finde et sted at placere den.

Rigtig god fornøjelse! <3

(Visited 29 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *