DIY-drømme for 2021

Et nyt år er for mig uløseligt forbundet med DIY-drømme.  (Ja, det kommer efterhånden til at være hele januars tema herinde; Nytåret. Og DIY’s.) Ikke fordi der skal ske noget herhjemme. Det er faktisk ret vigtigt for mig, at der skal tilkomme nye ting i mit hjem bare for at tilføje nyt. Det er vigtigt for mig at udnytte de ressourcer, jeg i forvejen har i hjemmet – i så høj grad som muligt. Kombineret med en proces af at skræddersy vores hjem til vores liv. Så det både afspejler vores behov og livsstil. Derfor er de DIY’s, jeg lister op her, heller ikke nogle, jeg finder på på stående fod. Det er små tiltag, drømme og forbedringer, som jeg har noteret mig i min kalender. Nogle har stået der i årevis, mens jeg har tygget på dem. Andre er blevet streget ud igen, fordi vores behov ændredes. Men de som har stået længe nok og er blevet ved med at vende tilbage til mig, er altså på den liste, som jeg vil dele med jer i dag;

Mine DIY-drømme for 2021:

1) En ombetrukket sofa

Photo credit: Pop&Scott

Jeg har i lange tider drømt om at skifte betrækket på vores sofa. Ja, faktisk har jeg lavet et helt indlæg tilbage i 2019 om det. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gøre det, for syarbejde er ikke dér jeg har aller mest erfaring. Faktisk ville jeg have taget et sykursus i efteråret, men you know.. Corona. På den anden side er der jo rigeligt stof at øve mig på ved den +2meter lange sofa vi har os herhjemme. Vores fine sofa fejler ikke noget. Bortset fra betrækket, som er plettet, slidt og medtaget..

2) En form for vægtæppe

Photo credit: Vægtæppet her er fra en kær bekendt, Cecilie (følg hendes fine univers på Instagram her: @cecnohr). Fotoet stammer fra Boligmagasinet og er taget af fotografen Anitta Behrendt. Se eventuelt hele artiklen om hendes smukke hjem her.

Mine børns oldemor er den vildeste i verden til at sy patchwork-tæpper. Og i husstanden har vi 3 stk., vi har fået af hende. De er noget af det kæreste håndarbejde vi ejer, og jeg har længe luret på at lade ét af dem pryde vores vægge herhjemme. Jeg synes fortsat at vores vægge herhjemme er lidt bare..  Men når nu én i vores familie har ladet os få så fine sager, skal de næsten få lov at pryde væggene, ikke? Der er dog én ting, som har holdt mig tilbage; børnenes store begejstring for at lege hule med tæpperne. (Og det faktum at to af tæpperne er en dåbsgave til børnene (og ikke til mig)). (#vigtigdetalje) Men måske jeg kan lave et ophæng, som er fleksibelt og kombinerer begge disse behov?

3) Flere farver og mere grønt

Photo credit: Mig..🙆🏻‍♀️

Apropos farver på både sofa og vægtæppe, ønsker jeg mig helt generelt lidt flere farver herhjemme. Jeg nægter at købe farver ind ‘bare for at gøre det’, så måske det kommer helt af sig selv med de tiltag, jeg tygger på og med de planter, jeg går og gror mig i stiklingeform.. Men med forårets komme er min drøm, at hjemmet også får flere planter og flere farver..

4) En tegnekrog til børnene

Photocredit: 

Denne idé har jeg tygget på lige siden, jeg samlede inspiration til denne collage.. Men på én eller anden måde synes jeg, at børnenes lyse vindue med udsigt over hustagene indbyder til et form for “atelier”. Særligt eftersom de begge to er blevet virkelig glade for at male.. Og eftersom at jeg virkelig godt kan lide at skitsere mine DIY’s før jeg gør dem til virkelighed. På den måde ville børneværelsets vinduesplads i endnu højere grad få funktionen af komineret kontor/tegneplads. Hvilket det i forvejen er på daglig basis, hvor alle mand er sendt hjem med arbejdet under armen. Den eneste del jeg liiige skal lure er, hvordan jeg udgår at de maler alt for meget på muren. Resten tror jeg, at jeg har regnet ud rent DIY-mæssigt..

5) Bedre opbevaring i vores gang

Photo credit.. Paper & Stitch 

Måden at opbevare meget på lidt plads, som det ses ovenfor, synes jeg er meget imponerende. På dét punkt har vores gang kæmpe udfordring; vi har lidt plads og MEGET at opbevare. Noget jeg simpelthen ikke har kunne regne fuldt og helt ud. Og vi har boet her i snart 6 år. Men børnene er blevet flere og jakkerne, handskerne, huerne det samme. Som jeg nævnte i denne video, er der altså en eksplosion af overtøj i vores mikrosmalle gang herhjemme. Tilstanden nærmer sig et niveau af sikkerhedsmæssigt uforsvarligt. #vikanikkeåbnedøren
Og det ordnes. Snart! Jeg skal bare lige regne ud hvordan og med hvad..

.. men måske (blandt andet) med en ekstra hjemmelavet knage, som den vist i foto nr. 6?

 

Har du mon nogle (DIY)drømme for dit hjem i år 2021?

Jeg ville synes, at det var virkelig sjovt at høre om, så hold dig endelig ikke tilbage i kommentarfeltet!

 

Kærligst S

 

 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *