DIY: Bogmærke med efterårets blomster og blade

Jeg har haft denne DIY på tegnebrættet længe. I bogstaveligste forstand; jeg har tegnet denne idé i mine noter flere gange, end jeg har tegnet nogen anden DIY-idé. Jeg siger ikke, at den er inspireret af omslaget på ‘Hvis det er’, men jeg siger heller ikke, at den ikke er 😉 Uanset hvad, er tankerne omkring et bogmærke helt klart opstået i takt med, at jeg er begyndt at læse for mig selv – efter mange års pause. Derved er det nemlig gået op for mig, at jeg mangler et bogmærke!? En anden proces, som har påvirket mig er, at jeg (som sædvanlig på denne tid af året) sådan har lyst til at samle alle de blade jeg støder på. Jeg har lyst til at indfange alle farverne og beholde dem i min lomme. Og på en måde kan jeg dét med dagens DIY.

DIY: Lamineret bogmærke med blade og blomster

Remedier:

 • Blade/blomster/planter
  Vælg hvad du synes er flot og hvad du kan finde. Jeg synes, at en del af charmen er, at bladene eller blomsterne er fundet i vores egen natur, så kig dig omkring – der er så mange fine sager – selv i byerne. Det gælder her som med den tørrede buket; des tyndere (og mindre vandholdige), des lettere er det at presse.
 • Lamineringslommer
  ..de kan købes i større supermarkeder og boghandler i forskellige størrelser samt antal.
 • Tykkere papir
  ..af karton-tykkelse synes jeg fungerer godt, men alt går. Lamineringen afstiver også bogmærket.
 • Evt. et tyndt silkebånd
  ..hvis du ønsker snor i bogmærket

.. dét går jeg ud fra, at du har:

 • Et par stykker køkkenrulle
 • En tung bog
 • En saks
 • Et strygejern
 • Et håndklæde
 • Evt. en hulmaskine

Fremgangsmåde:

 1. Pres blomster og blade.
  Læg blade og blomster imellem to stykker køkkenrulle, og luk en tung bog derom. Lad dem gerne tørre et par dage.
 2. Klip et bogmærke-størrelsen ud i kartonet.
  Ønsker du at lave flere på én gang, klipper du naturligvis flere. Størrelsen er en smagssag og måske også et spørgsmål om, hvor store blade/blomster du har? Jeg lavede desuden lidt afrundede hjørner. Bare fordi jeg synes.. Måske du har lyst til at lave bogmærket i en helt anden form?
 3. Placer karton samt blad i lamineringslommen, og fold håndklædet omkring lommen.
 4. Laminér bogmærket (med håndklædet omkring) med et strygejern på højeste temperatur.
  Tryk hårdt, kør over flere gange, og sørg for at stryge fra begge sider.
  Sørg også for, at der er så få luftbobler som muligt ved at presse med spidsen af strygejernet, hvor det er svært at komme til.
 5. Klip bogmærkerne til – lad noget laminering blive som en kant omkring kartonkortet.
 6. Sæt eventuelt en tynd silkesnor i, ved at lave et hul midt på toppen med en hulmaskine.
 7. Done, Hon’ 🍂

Har du et barn i familie, kan bagsiden af bogmærket eventuelt prydes med et lille værk af barnet? <3 Bogmærket kan naturligvis også laves uden karton, som vist ovenfor for et mere enkelt look.

Måske denne DIY også kunne fungere som julegave?
(.. siger jeg, og håber inderligt at min familie ikke forvilder sig herind på mit domæne🙈)

Rigtig god aften til jer derude <3

Jeg kan ikke sige det nok; jeg er så glad for at I kigger med og kommenterer!

Kærligst S

Husk at du altid er velkommen til også at følge mig på Bloglovin’ og Instagram , hvis du har lyst til den slags.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *