DIY: Atelier – på væggen

Oij for en vinterferie. 1, 2, 3, så var den gået. Næsten i al fald. Derhjemme nåede jeg dog et helt særligt lille projekt, som jeg i månedsvis har haft i tankerne; et lille atelier. Det hele startede med, at jeg har ladet mig begejstre (lige vel meget) over, at begge mine børn godt kan lide at tegne. Jeg forestiller mig at mange forældre har det på samme måde, men for mig er der noget ret så beroligende over at se (egne) børn sidde koncentreret om “noget”. Og når “noget” så tilmed er til at tage og føle på – på et stykke papir – har jeg svært ved at få hænderne ned. Derudover har jeg gentagne gange fundet mig selv siddende i vinduet på min børns værelse, og savnet et sted at tegne mine idéer eller få lidt perspektiv og struktur på det hele. (Her i lock down-land er den plads nemlig ofte min arbejdsplads.) Og til skitser og skemaer mangler jeg ofte plads og vidder i mine notesblokke. Så da vinterferieugen ankom tænkte jeg, at det da var helt oplagt at indfri dette lille projekt – noget som kunne kombinere alt det ovennævnte.

Her er altså mit bud på et hjemmelavet staffeli eller sagt på en anden måde. Mit..

DIY: Atelier

Materialer:
 • En tegnerulle
  .. min papirsrulle er “slank” fordi den har boet hos os længe, men den er købt hos IKEA
 • En rundstok (eller en træpind)
  .. min er i fyrretræ og med diameteren 25mm, og passer perfekt i. Den er fundet hos mit lokale byggemarked.
 • En liste
  .. jeg valgte her en træliste i fyrretræ – også købt hos byggemarkedet. 
 • En laaang tykkere bomuldssnor
  .. jeg fandt mit hos norne.dk hvor jeg købte denne type macremé-garn (som det hedder) hjem. Det har en diameter på 4,5mm og jeg brugte ca. 16m ud af rullen med 40m. 
 • En krog og evt. en rawplugs til ophæng
 • To søm til at montere listen med.
 • Derudover; en blyant, en tommestok, en sav, lidt sandpapir, en saks, en hammer og gerne et vaterpas

 

Step-by-step-guide:
 1. Mål først rundstokken til efter din tegnerulle. Jeg lagde 10cm. til i hver ende for at have god plads på hver side til ophænget. Min tegnerulle er 45cm lang, og min rundstok ville jeg altså gerne have 65cm lang.
 2. Mål derefter listen i samme længde som rundstokken (dette er selvfølgelig selvvalgt, men jeg synes, at giver et symmetrisk udtryk til det samlede ophæng).
 3. Sav både rundtstok og liste i den markerede længde.
  Slib gerne enderne bløde med lidt sandpapir.
 4. Nu skal garnophænget knyttes. Måden det knyttes på kan naturligvis variere alt efter hvilket visuelt udtryk, du ønsker. Jeg ville gerne have et snoet udtryk, og derfor googlede jeg simpelthen “twisted macrame knots”. Og endte med at gå med den sidste knyttemetode i denne video (omkring 04.36).’
  *se noter om garnets længde nedenfor. 
 5. Når garnet er snoet så langt du gerne vil have det, påsættes nu førend garnenderne fastgøres omkring den anden ende af rundstokken.
 6. Hernæst hænges papirrullen op på en krog –  i garnophænget.
 7. Justér nu ophængets placering på rundstokken, så der er lige langt til hver ende af rundstokken, og papirsrullen hænger helt vandret.
 8. Vurdér nu hvor langt du gerne vil have, papirsrullen hænger ned.
  Jeg ville gerne have, at den hang pænt langt ned, så både jeg og børnene kunne nå den. 
 9. Listen skal nu placeres lige under rundstokken i din ønskede højde. Start med at sømme én ende fast i væggen. (Obs: sørg for, at der er langt nok imellem sømmene, så papiret kan nå ned mellem sømmenes afstand.) Før andet søm hamres i kan det være en idé at trække papiret under listen – og sikre dig, at det hænger lige ned.
 10. Søm nu den sidste ende af listen fast. Igen er det vigtigt, at denne hænger lige. og..
 11. Dit atelier er klar til brug!

*Det svære ved macramé er at vælge den rigtige længde på garnet. Jeg målte først ud, at jeg ca. ville have, at mit færdige ophæng skulle være 1m i længden. Derfor målte jeg den ene ende af rebet til 1,25m (for at have lidt buffer), mens den ende som jeg knyttede med, endte med at være ca. 15m. Jeg brugte altså lidt mindre end 16m i alt. Men fortvivl ej. Man kan faktisk godt binde ekstra garn på, skulle man løbe tør. Det har jeg gjort her (et hemmeligt sted)- og jeg bilder mig ind, at det kun er mig, der kan se det..  😉 

Det fedest af det hele ved at lave dette atelier? Det sekund jeg var færdig, kom ham her styrtende for at tage det i brug. Mission accomplished!

Ps. Sig endelige til, hvis du har spørgsmål eller kommentarer (man kan kommentere nedenfor).

Og hvis du kaster dig ud i noget ligende, så tag mig endelig på instagram.

// Sarah

(Visited 27 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *