Den dér BUJO

Vi står overfor et nyt skoleår. Et nyt arbejdsår. Og måske nogle skifter kalender netop nu? Jeg tænker i hvert fald, at timingen er god til at dele, at jeg er begyndt på noget nyt. Eller faktisk har jeg været igang siden nytår, men det er ærlig talt nu, jeg føler mig klar til at vise lidt frem. Først nu, jeg rigtig føler, at jeg det fungerer på langt de fleste planer for mig.. Jeg er begyndt at BUJO’e. (Okay, jeg prøvede lige at være lidt slang-agtig dér.) Jeg er med andre ord begyndt at bullet journal’e. Sagt på en helt tredje måned; jeg bruger en notesbog som min kalender. Læs eventuelt en hurtig introduktion til ‘trenden’ her. Det var faktisk dén der fik mig til at overveje at gøre forsøget selv.

Jeg har aldrig kunne forlige mig med elektroniske kalendre. Jo, i arbejds- og studieøjemed, men til privat kalenderføring? Nej. Jeg har simpelthen elsket det fysiske flueben og notessiderne for meget. Særligt notessiderne har de seneste år fyldt meget i min kalender. Så meget, at jeg har måtte have to bøger med mig rundt; én til aftaler og én til alt andet, som jeg følte for at skrible ned. Og det blev ærlig talt lidt omstændigt. Fyldte ikke mindst meget.. Og så følte jeg derudover heller ikke, at nogen kalender (endnu) kunne tilbyde mig den optimale opsætning. De helt rigtige redskaber. Alt sammen årsager til, at jeg tænkte, at BUJO var noget jeg kunne få glæde af. At jeg altid har givet mig selv nedladende kommentarer om min håndskrift og visuelle struktur på papir, valgte jeg at blæse på. Det kan vel læres, tænkte jeg? Den del øver jeg mig stadig på – både at lære det, og acceptere  min egen skrift og (mangel på) visuel orden. Jeg holder mig selv i ret kort snor, fordi jeg faktisk får et bedre overblik, når jeg lige tager mig de ekstra sekunder til at sætte aftalerne op på en lige linje. Derfor er jeg også helt stolt af, at jeg tør give jer et indblik i min håndskrift her. Som for at sende de dér små stemmer fra teenage-værelset hjem i et hjørne, hvor de kan skamme sig.

Jeg vil her fortælle, hvordan min Bullet Journal fungerer for mig for tiden. Måske nogle af jer også er med på bølgen? Eller overvejer?

Aller først er det vigtigt at sige, at jeg er fan af prikkede sider. Dette gør det nemmere at inddele siderne lige, og også at tegne/skrive lige på lige linjer. Min notesbog er leuchtturm1917 i grå, og kan købes i de fleste boghandlere.

  • Aller forrest i bogen har jeg en årsoversigt, hvor jeg også kan indskrive aftaler længere frem i tiden, men den vil jeg lige nu skåne jer for🙈
  • Når jeg nærmer mig en måned, laver jeg en månedsoversigt. Den ser sådan ud:
Her indsætter jeg alle aftaler fra årsoversigten, og andre løbende aftaler, som jeg skal huske. Jeg bruger primært denne side til at danne mig et overblik, når jeg skal booke nye aftaler/deadlines. 
  • Hernæst har jeg en inspirations-side. Dén bruger jeg ekstremt meget. Da først jeg fandt ud af, at jeg da bare kunne gøre sådan, ja, så gav det virkelig en større struktur på mine tanker og planlægning. Særligt i forhold til bloggen her.

  • Til alt det øvrige har jeg en anden liste, som pt. er præget ret meget af lejlighed og babys snarlige ankomst. Surprise! Men hvis der lige er andet (løst som fast), som fylder mit hovede, kan jeg skrible det ned her – uden at det behøver en kategori.

  • Når disse sider er ‘klaret’ bevæger jeg mig videre til ugeoversigten. Her overfører jeg alt fra månedsoversigten, og plotter også løbende ting ind fra min inspirationsside, hvis jeg føler, at der skal dato på. Jeg har de seneste mange år været fan af ugekalendre, så det var helt naturligt for mig, at dette skulle præge min bullet journal; Én uge pr. opslag. Jeg har siden januar prøvet mange forskellige formater af – lodret, vandret, kasser osv. Lige nu fungere en variation over dette layout ret godt for mig:
Men det er altså virkelig stadig i proces. Og det justeres månedligt. Men jeg giver gerne hver slags en månedstid, så jeg lige kan teste, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Jeg er ærlig talt ikke helt tilfreds endnu. Faktisk primært med overskriftdelen.. Men dét der fungerer for mig er, at ugerne er listet lodret spredt ud over to sider, og at hver dag på én eller anden måde er inddelt. Lige for tiden bruger jeg den yderste kolonne til at liste vigtige aftaler samt blog/IG-planlægning. Den inderste bruger jeg så til lidt løsere aftaler og ønsker for dagen. (Som at vaske tøj. Haha.) Nederst på sidste side skriver jeg så ting, som ikke nødvendigvis kan sættes på én dag, men som jeg håber at nå i løbet af ugen. Jeg synes desuden at det giver et lidt sjovt look, at datoerne er skrevet lodret og ikke vandret.

De prof bullet-journal’ere siger, at det første år skal bruges til at lege rundt, være tålmodig og ikke mindst at lære at se sine egne behov. Ret gode ting at lære, ikke? Det siger jeg mig selv, når det driller helt vildt; “i det mindste lærer jeg noget undervejs”… Jeg prøver stadig, men jeg begynder faktisk at nærme mig noget jeg synes giver mening. Omend det rigtig nok har krævet tålmodighed – og mod til at lege lidt rundt.

Jeg selv finder inspiration på Pinterest, Instagram og ikke mindst Youtube, hvor mange er ret gode til at vise og forklare forskellige layouts. Jeg kombinerer dog altid min søgning med “minimal” eller “simple”, da jeg ikke er til det helt store farverige, men derimod prøver at gøre det overskueligt og enkelt i første omgang.

Jeg bruger desuden følgende enkle redskaber:

En calligrafpen (2.0), en lysegrå overstreger, en blyant (og viskelæder) samt en tynd, sort kuglepen.Jeg var sikker på, at jeg hurtigt ville føle behov for at købe mere, da jeg startede i januar, men det passer mig meget meget fint at have begrænset mit udvalg farvemæssigt og også skrivestilsmæssigt. 

Hvad fungerer for jer i en kalender?

Husk, at du er velkommen til  at følge mig på Instagram eller Bloglovin’, hvis du har lyst.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg begyndte også på Bullet Journal for et års tid siden og jeg har fundet ud af at det fungerer vildt godt for mig at lave truckers til forskellige ting! Lige nu har jeg fx en ret stressende periode, så jeg tracker min søvn. Det hjælper virkelig meget hvis der er noget man gerne vil finde ud af om sig selv eller finde årsagen til! Helt praktisk tænker jeg at det nok også kunne være anvendeligt i forbindelse med baby 🙂

    • Ej, hvor sjovt. Ja, jeg har godt overvejet trackers. Jeg har dog ikke lige fundet et sted, hvor jeg kunne bruge dem uden at jeg ville føle det som et ‘pres’ at skulle dét, dét og dét. Giver det mening? Men ift. Baby er det da mega smart til alt muligt, ja. Dét vil jeg tænke videre over! Tak for input 🙂 <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *