År 2020 i DIY’s

Der er intet så godt som at kickstarte et år (halvt inde i en måned), med at se tilbage på alt dét, som faktisk skete året før. Der er gået et år siden, jeg sad her sidst. Altså ikke herinde (på bloggen), men siden, at jeg sidst sad og funderede over dét år som var gået. Nu er år 2020 også “gennemført”, og selvom jeg allerede én gang har kigget tilbage, er jeg endnu ikke helt færdig med at evaluere 2020..

For indimellem alt det gode, skræmmende og nye – som for min del blandt andet var at have to børn hjemme, finde en vej til et job, og bo midlertidigt i sommerhuset – var også en hel del DIY’s. I starten af året og med lockdownen var det DIY-ambitionerne, som røg først. Der var simpelthen hverken tid, plads eller overskud til større projekter. Men som jeg nu sidder og kigger tilbage over min DIY-oversigt, er det ret tydeligt, at meget alligevel blev til virkelighed. Også ting, som jeg ikke havde forestillet mig, da jeg gik ind i året. (Også mange flere, end der kan være i dette indlæg.) Og med dén påmindelse til mig selv – om at der kan ske meget mere på et år, end jeg har fantasi til – vil jeg nu begive mig ud i en lille tour de 2020-DIY’s.

De DIY’s som bedst kendetegner mit 2020 er:

Fugleuroen

Uroen med flyvende fugle lavede jeg sidste januar. Men det ikke kun på grund af dens tilblivelsesdato, at jeg nævner den først. Af alt jeg har lavet, har denne en helt særlig plads. Jeg lavede den til en af mine aller tætteste veninder. Da hun kort efter nytår blev mor for første gang, havde hun ønsket sig en uro af mig. Og den slags skulle hun ikke sige to gange. Og når jeg tænker tilbage, er det nok dén DIY, jeg har været mest kritisk overfor i processen. Det var som om, jeg gik den igennem 100 gange flere gange end jeg ellers gør. Både fordi den var til et lille nyt menneske OG fordi den skulle hjem og bo hos en anden familie. Alligevel gør den mig aller gladest fordi den minder mig om, hvor gode og fine venner jeg har. Venner som hepper på mig, og gerne vil have noget, jeg har lavet til at flytte ind hos dem. Dét gør mig glad.

Hylder som skrivebord

Det er helt skørt at tænke på, at jeg ikke havde disse hylder i vores stue for bare et år siden. For mig er de blevet stuens hjerte (sammen med spisekrogen). Og at tænke på en stue uden dette lille hjørne føles tomt. Og også lidt rodet. Ha. For hylderne er simpelthen så gode til at “sætte af vejen” på. Men også virkelig gode at sætte planter på (pga. lyset der) og ikke mindst at holde effektiviteten højt. Særligt i denne tid. Siden hylderne blev lavet tilbage i februar er denne lampe kommet til. Derudover har jeg ikke ændret så meget, siden jeg lavede DIY-guiden her. Ud over at give kanterne en let omgang med sandpapir. Derudover var hylderne her også min debut med en såkaldt DIY-video, og netop videoer var noget, som kom til at præge mit 2020 ret meget. Særligt på min lille instagram. (Hvordan jeg får dem herover eller på youtube må høre 2021’s to-do’s til..)

Påskeører eller påskeharer

Ingen DIY-gennemgang uden at nævne højtiderne. For som børnene er blevet større, kan jeg i endnu højere grad lide at pynte op til årets højtider. Særligt påske og jul. På en måde er disse påskeharer også ret sigende for året der gik; Jeg måtte bruge, hvad jeg (alligevel) havde derhjemme, og ofte også lave tingene med børnene ved siden af eller som hjælpere. Og selvom det testede både mit overblik og min fantasi mere end nogensinde, så blev der produceret adskillige typer påskepynt i år. Disse er dog mine favoritter. Ikke mindst på grund af den store mængde glimmer på den forreste af dem.

Et brændeskur

Og apropos at lave tingene med børnenes hjælp, blev brændeskuret her bygget af mig, min mand og børnene (og på 3.dagen også min svoger og svigerfar). Vi boede som sagt midlertidigt i sommerhuset hen over foråret, og efter at være landet i det landlige liv deroppe, fik jeg sådan en kriller i fingrene efter at rydde op, ordne og bygge. Blandt andet har jeg i flere år haft lyst til at lave et brændeskur til brændet. Men hver gang har jeg stoppet mig selv ved tanken. ‘Jeg er jo ikke tømrer’ og ‘hvad ved jeg om, at bygge større møbler’ har holdt mig tilbage. Så at det lykkedes – og endda lykkedes som et familieprojekt – skal helt klart med i mine mindeværdige DIY’s fra 2020. Foruden at det altså kickstartede mit mod på at bygge flere andre ting i sommerhuset.

Den høje børneseng

Fra ét stort og bygget møbel til et andet… Sengen på børnenes mikroværelse var uden tivivl alle de søvnløse nætter, svedende håndflader og snitsår værd. Måske nærmest siden, at vi fandt ud af, at vi ville blive boende i vores lille lejlighed med to små børn, har jeg tænkt, at vores datter måtte have sig en halvhøj seng på sigt. Simpelthen for at pladsoptimere og udnytte vores få soveværelseskvadratmeter bedst muligt. At jeg selv skulle bygge den, tog dog liiiidt længere tid for mig at blive overbevist om. Jeg troede simpelthen ikke på, at jeg ville være i stand til atbygge noget, som jeg kunne sove trygt om natten med, at min datter sov i.. Men takket være min kære faster (og telefonvejledninge fra en onkel), lykkedes det. Og pludselig føles lejligheden og værelset her slet ikke så småt alligevel..

Fra flaske til lysestage..

Året 2020 blev – som alle andre år – sluttet af med en håndfuld jule-DIY’s. Men særligt denne lysestage, lavet af en gammel ginflaske, har fået meget kærlighed og opmærksomhed på de sociale medier. Til min egen ret store overraskelse. Videoen af dens tilblivelse blev taget 5 minutter i hente-børn-tid, og selvom jeg blev glad for resultatet, tænkte jeg, at den måske ikke heeeelt var “avanceret nok” til at vise frem på video. Men det var ca. 270.000 mennesker uenige med mig i. Men mest af alt mindede lysestagen mig på kærligste vis om, at DIY’s ikke behøver at være så komplicerede eller avancerede. Nogle gange er det de små ting, som gør hele forskellen. For en DIY. I en hverdag. I et hjem.

 

<3

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *