7 ting min påske ikke byder på

I november måned lavede jeg en liste over 7 ting, min december ikke skulle byde på. Mest af alt fordi at jeg gerne ville vriste mig fri af ‘burde’, ‘kunne’ og ‘skulle’, som jeg tit synes højtider kan være forbundet med. For tilvalg og fravalg hænger uløseligt sammen. Og det dér “nej tak” er det sværeste for mig. Og jeg øver mig i at blive bedre til at vælge dét til, som jeg selv virkelig gerne vil. I forhold til julen kan listen dog virke næsten.. malplaceret? Simpelthen fordi de fleste af os allerede giver afkald på en del ‘plejer’. Men. Alligevel kan jeg mærke en masse “burde jeg..?”-tanker snige sig ind på mig. Og netop derfor synes jeg, at listen er på sin plads igen. For der er jo faktisk ting, jeg vælger fra nu også. Simpelthen for at give plads til andre tilvalg. Så hermed kommer den;

Min liste over 7 ting, som min påske (helt bevidst) IKKE kommer til at byde på:
 1. Lave min egen surdej.
  Nok dén ting jeg har følt mig mest fristet til at gøre. (Nok mest på grund af Instagram.) Og jo, måske ville jeg syntes, at det var sjovt. Men mest af alt tror jeg, at jeg ville synes at det var endnu en ting, jeg skulle huske på ikke at glemme (som med vasketøjet på loftet og afkalkning af vandhanerne). Og den slags har jeg rigeligt af allerede.

 2. Stresse over DIY’s
  Hvis jeg selv skal sige det, har jeg været relativt produktiv i lockdown’en på DIY-fronten. Som jeg nævnte i går på Instagram, har jeg dels været ekstra produktiv for at få tiden til at gå lidt hurtigere, så vi kunne komme i sommerhus. Men faktisk også for at kunne slappe mere af (med god DIY-samvittighed) her i sommerhuset. Forstå mig nu endelig ret. DIY’s gør mig virkelig glad. Men jeg tror på, at pauser er virkelig gode for mig. Også – og måske særligt – når det kommer til ting jeg elsker. Jeg kan nemlig blive så ivrig i forhold til DIY’s, at jeg hele tiden er i gang, går til og fra hele tiden, og kommer alt for sent i seng. Og sådan har det været den sidste måned. Så. En pause er på sin plads.
 3. Drikke snaps
  Påskefrokosterne i vores familie er aflyst, men i vores lille 4-personersfamilie tænker vi alligevel at lave en slags påskefrokost. Det bliver dog uden snaps for min del. Snaps drikker jeg nemlig mest  for selskabets skyld. Altså det store selskab, hvor man føler sig som en del af festen. (Okay, nu fik jeg alligevel lyst til snaps. Men mest af alt fordi jeg fik lyst til familiepåskefrokosten. Og silden, tror jeg..).

 4. Påskeæggejagt
  Igen noget, jeg KUNNE. Og som da også ville virke ret ‘overskudsagtigt’. Ha. Men bare dét, at det ville ‘virke’ og ikke ‘give’ mig overskud gør, at det ryger direkte ind på denne liste. Og så tænker jeg (som en del af punkterne på julelisten) at udnytte, at børnene endnu ikke ved, hvad de går glip af 😉

 5. Lange gåture
  Selvom jeg virkelig glæder mig til at blive blæst igennem af en god havluft her i sommerhuset, så er det altså ikke de lange gåture jeg vælger til i år. Først og fremmest fordi jeg har børn, som helt sikkert ville bæres det meste af vejen. Men også fordi jeg har lyst til bare at sidde i en solstråle. Helt stille.

 6. Kold kaffe
  Kold kaffe er hverdag herhjemme. Og nu er det påskeferie. Så hvis en kaffe bliver kold (det er sket allerede her efter en halv dag heroppe), så har jeg altså tænkt mig at lave en ny kop. Bum. At jeg her i sommerhuset kan gå ind og ud fra køkkenet og til haven på 0,5 (modsat derhjemme på 5. sal), har jeg tænkt mig skal komme til udtryk i min kaffes temperatur.
 7. Gro karse
  Som med surdejen noget, jeg nemt kunne tænke, at jeg burde. Og jo, det er da dejligt med grønt til æggemaden. Men. Det er vel egentlig også det eneste det er godt til? Eller har jeg glemt noget? Uanset hvad, har jeg tænkt mig at fokusere på få ting til vores mini-påskemåltid. Få ting, som jeg virkelig holder af (og som jeg ikke selv synes er besværlige at lave). Fordi: PåskeFERIE.

 

Hvad mon jeres planer er for påskeferien?

//S

(Visited 44 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *